Margus Lepa Kiire rollist: nautige või vihake, see töö on tehtud (3)

Elu24
Copy
Margus Lepa kehastab Kiire tegelaskuju «Talve» filmis.
Margus Lepa kehastab Kiire tegelaskuju «Talve» filmis. Foto: Robert Lang

Margus Lepa kehastab järgmisel aastal esilinastuva «Talve» filmis neljandat korda Oskar Lutsu loodud Kiire tegelaskuju. Oma legendaarsest rollist rääkis Lepa lühidalt täna ETV «Hommik Anuga» saates.

Margus Lepa taaskehastab veebruaris esilinastuvas «Talve» filmis viimast korda Kiire tegelaskuju – viiskümmend aastat pärast «Kevadet».

Saatejuhi Anu Välba küsimuse peale, kas ta on rolli üle ise rõõmus ja uhke, vastas Lepa, et see on paratamatus. «Ja uhke olla? Mis tähendab uhke olla? Rõõmustada? See töö on tehtud ja kõik!»

«Eneseimetluse värk, olgu ta Kiir või Herakles, ma olen selle töö ära teinud. Nautige või vihake, aga see töö on tehtud. Nii ta tuli, enam ei muuda midagi,» kommenteeris Lepa Kiire rolli.

Lepa võttis viimast korda Kiire rolli vastu otsekohe. «Kui Ergo Kuld (filmi «Talve» režissöör – toim) helistas, siis tema hääles oli see, et mees teab, mida mees teeb. Lisaks muidugi moraalne kohustus,» põhjendas Lepa ja lisas: «See lugu on tegelikult ennast väärt.»

Lepa tunnistas, et ei ole Lutsu romaanide põhjal valminud filme aastate jooksul kordagi vaadanud. «Ei. Miks ma pean vaatama, mis ma näinud olen? Imetlema ennast?» kostis Lepa lõpetuseks.

«Talve» jõuab üle Eesti kinoekraanile täpselt 50 aastat pärast «Kevade» esilinastumist, 7. veebruaril 2020.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles