Brasiilia president süüdistab Leonardo DiCapriot Amazonase vihmametsa põlengus

Elu24
Copy
Näitleja Leonardo DiCaprio
Näitleja Leonardo DiCaprio Foto: Capital Pictures/Scanpix

Juba mõnda aega lõõmavad Amazonase džunglialal keskkonda laastavad  metsapõlengud ja Brasiilia president Jair Bolsonaro on lõpuks leidnud süüdlase, vahendab New York Post. 

Bolsonaro süüdistas reedel peetud kõnes Amazonase põlengutele kaasa aitamises ei kedagi muud kui Hollywoodi näitlejat Leonardo DiCapriot.

Nimelt on heldekäeline näitleja annetanud mitmetele kohalikele keskkonnaorganisatsioonile tulekahjudega võitlemise jaoks suuri summasid. 

Bolsonaro ja teised poliitikud süüdistavad neid organisatsioone metsatulekahjude sihipärases tekitamises, kuna põlengud on meelitanud inimesi üle kogu maailma neile raha annetama.

«DiCaprio on lahe tüüp, kas pole? Annetab raha Amazonase metsade süütamiseks,» ütles Bolsonaro reedel toetajatele peetud kõnes. 

Brasiilia president Jair Bolsonaro 
Brasiilia president Jair Bolsonaro Foto: AFP/Scanpix

DiCaprio vihastas Bolsonaro välja pärast seda, kui oli lubanud aidata keskkonnaorganisatsioone ligi viie miljoni dollari suuruse annetusega, mis aitaks kohalikke rühmitusi võidelda tulekahjudega ja likvideerida kahjustatud piirkondi.

Reedel ründas kohalik politsei Padra osariigis kahe organisatsiooni peakorterit, mis asusid tulekahjude ligiläheduses.

Mitmeid vabatahtlikud tuletõrjujad arreteeriti peakontorite ümbruskonnast, kuna olid väidetavalt algatanud mitu tulekahju. Vabatahtlikud eitasid süüdistusi ja nad vabastati.

Keskkonnakaitse rühmitused omakorda väidavad, et Bolsonaro on ise põlengutes süüdi.

Brasiilia kosmoseuuringute keskuse teatel on sel aastal satelliitide abil leitud Amazonases 83 000 metsapõlengut, mis on märgatavalt rohkem kui aasta tagasi. 

Amazonase vihmametsas on 10–15 protsenti meie planeedil olevatest liikidest ja vihmamets toodab 20 protsenti meie planeedi atmosfääris olevast hapnikust.

DiCaprio esindaja on väljaande sõnul keeldunud teemat kommenteerimast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles