Helilooja Danny Elfman külvab paanikat: kuulsin, et «Simpsoneid» ootab lõpp

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
«Simpsonid»
«Simpsonid» Foto: 20th Century Fox Television

Kuigi keegi ei tahaks mõeldagi võimalusele, et «Simpsonid» võiksid kunagi otsa saada, siis on kuuldused multika lõpust liikunud juba 2011. aastast saati. Animasarja tunnusloo autor, helilooja Danny Elfman pani hiljutises intervjuus aga ootamatult kõlakatele «timpanisoolo» alla. Kas kollase perekonna seiklusi ootab tõesti lõpp?

Hollywoodi üks kuulsamaid heliloojaid, 66-aastane ameeriklane Danny Elfman, teeb sagedasti koostööd režissöör Tim Burtoniga ning kirjutas muusika ka mehe tänavusele filmile «Dumbo». Ometi on kohe kindlasti tema kõige tuntumaks tööks siiski «Simpsonite» tunnuslugu, mille saatel Homer ja Marge oma lastega oma elutoadiivanile koguneb, ehkki juba selle «otsa» saamise eel oli mehest saanud tuntud nimi, kuna ta oli äsja kirjutanud suurepärase muusika legendaarsetele filmidele «Batman» (1989) ja «Edward käärkäsi» (1990).

Nii võttis mees «Simpsonite» teemal sõna veebilehel Joe.ie, kus avaldas enda kõrvu jõudnud kuuldused multika lõpust.

«Noh, mina olen kuulnud, et sarja ootab lõpp. Seega saab ka see vaidlus lõpuks otsa. Kindlalt ma ei saa seda öelda, aga olen kuulnud, et see jookseb viimast aastat,» märkis Elfman.

Elfman sattus kõlakaid levitama seoses oma filmi «The Nightmare Before Christmas» promomise käigus, kirjutab CinemaBlend. Kuigi Elfman pole sarja tootmisega seotud, siis jääb õhku siiski kahtlus, kas tegu pole mitte järjekordse kõlakaga, mis sündis Foxi omandamisest Disney poolt. Samas: nüüd, kus Disney+ on voogedastuskeskkonnana hoo sisse saanud, siis on «Simpsonite» kõikidel osadel tulevikus kodu olemas ja kõik fännid saavad sarja lõpmatuseni vaadata. See võib aga tähendada, et uute osade tootmisel tõesti enam palju mõtet ei pruugita näha...

Tänavu 17. detsembril saab täpselt 30 aastat multika esimese osa eetrissejõudmisest. Eestis jõudsid «Simpsonid» esimest korda teleekraanile 5. septembril 1997 TV3s.

Helilooja Danny Elfman räägib oma loomingust:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles