VIDEO ⟩ Gal Gadot väntab abikaasaga holokaustifilmi medõest, kes päästis natside käest 2500 last

Spekter
Copy
Gal Gadot
Gal Gadot Foto: Steve Ross/Scanpix

DC filmidest Wonder Womanina tuntud Iisraeli 34-aastane näitlejanna Gal Gadot asutab end paljude teiste rikkamate näitlejate eeskujul produtsendina tegutsema.

Naine asutas hiljuti koos oma 44-aastasest Hollandi kinnisvaramogulist abikaasa Yaron Versanoga kahasse produktsioonifirma Pilot Wave, mille esimeseks filmiprojektiks saab ajalooline linalugu pealkirjaga «Irena Sendler». Peaosas hakkab mängima Gadot ise.

Naine teatas sündmusest oktoobris ka oma sotsiaalmeedias.

Film räägib Poola medõest Irena Sendlerist, kes smugeldas tuhandeid lapsi Varssavi juutide getost minema, et need ei satuks natside küüsi kindlat surma ootama. Ligikaudu 2500 last päästnud naise smugeldusskeemides läksid käiku kõiksugused vahendid ja viisid: kirstud, kohvrid, kiirabiautod, kotid ja isegi kanalisatsioon. Lapsed paigutati valenimede all salaja kristlikesse peredesse ja nunnakloostritesse elama. Viimaks jäi naine gestapole vahele, ent isegi piinapingis ei reetnud ta laste asukohti.

Naine jäi siiski ellu ning elas 98-aastaseks, pälvides mitmeid autasusid ja Nobeli preemia nominatsiooni.

«Soovime produtsentidena tuua avalikkuse ette inspireerivaid lugusid. Pilot Wave hakkab tootma filme, mis keskenduvad unikaalsetele inimestele ja vaatenurkadele ning jutustab mõjuvaid lugusid, mis panevad fantaasia elama,» tutvustab filmistaar oma ambitsioone.

Gadot ja Versano tutvusid joogalaagris ning on paar olnud juba aastast 2006. Nad abiellusid 2008. aastal ja neil on kaks ühist last.

Gal Gadot ja Yaron Varsano Oscaritel 2018
Gal Gadot ja Yaron Varsano Oscaritel 2018 Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS

Imenaine Wonder Woman naaseb ekraanile juba 5. juunil ning toob uuesti ekraanile võrratu Iisraeli näitlejanna Gal Gadoti. Täna ilmus esimene treiler 2017. aasta algse linaloo järjefilmile, mis kannab pealkirja «Wonder Woman 1984».

Film viib vaataja, nagu pealkirjastki võib eeldada, 80ndatesse aastatesse, kus Gal Gadoti kehastatud Diana Prince tegutseb aastakümneid hiljem kui algses filmis, mille tegevus leidis aset esimese maailmasõja päevil.

Apollo Kinodes alates 5. juunist 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles