VIDEOD ⟩ 5 saate- ja filmisoovitust, mida YouTube'i originaalsisu valikust pühade ajal tasuta vaadata

Spekter
Copy
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Ilmselt pole ühelegi internetti kasutavale inimesele võõras YouTube'i keskkond ning tõenäoliselt pole kahe silma vahele jäänud ka pidevad reklaamteated, mis kutsuvad kasutama YouTube Premiumi ehk videokeskkonna reklaamivaba versiooni. Ent kas teadsid, et 8,49 euro eest kuus pakub maailma menukaim videokanal lisaks ka originaalset sisu, mille sekka kuuluvad kvaliteetsed dokumentaalid ning isegi seriaalid?

Õnneks on hetkel Premium-platvorm alles algusjärgus ning tänu sellele saab suurt hulka loodud materjalist vaadata ka täiesti tasuta. Siin on valitud vaatamissoovitused YouTube'i originaalloomingust, mida juba neil pühadel kodus nautida. Keda valik «käima tõmbab», siis teadku, et Premium-teenust saab tervelt kuu aega täiesti tasuta vaadata, millest peaks rohkema vaba aja või tõsise tahtmise korral olema piisavalt palju, et kogu sisu jutti ära jõllitada.

1. Robert Downey Jr. tehisintellekti-dokk «The Age of A.I.»

YouTube Originalsi kõige värskem saade! 8-osalises doksarjas uurib Raudmees Robert Downey Jr., mismoodi tehisintellekt meie maailma muutmas on. Täiesti niisama saab ära vaadata kaks osa.

2. Dokk: Briti popmuusikaguru Mark Ronson

Alates Grammy-väärilistest koostöödest Amy Winehouse'i ja Bruno Marsiga kuni Oscari-filmi «Täht on sündinud» muusikani välja – Mark Ronsoni nimi on juba üle kahe kümnendi olnud popmuusikas kvaliteedimärgiks. YouTube'i dokk jälgib muusiku loomingulist portsessi ning igapäevaelu, mida sisustavad DJ-tööd, salvestamised stuudiotes, esinemised ja filmivõtted. Dokis räägivad andekast mehest mitmed tema koostööpartnerid, teiste seas Q-Tip, Bradley Cooper ja Lady Gaga.

3. Dokk: kantrilegend Johnny Cash

SXSW filmifestivalil esilinastunud dokumentaalis jõuavad avalikkuse ette seninägemata kaadrid muusiku elust, et jutustada selle originaalse loovhinge spirituaalsest sidemest oma muusikaga ning paraku ka probleemidest hingeelus.

4. Raamatuklubi «Booktube» ehk vestlused menuautoritega

Saadetes käivad külas bestsellerite autorid alates Margaret Atwoodist kuni Michelle Obamani välja.

5. Ulmekomöödia «Weird City»

Kiiksuga komöödiaseriaal, mida kriitikud on nimetanud naljakaks «Black Mirroriks» (Netflixi ulmeantoloogia sari). Avaepisoodi kirjutas menurežissöör Jordan Peele, 2019. aasta ühe parima filmi, õuduka «Meie» (Us) lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles