Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Maia Vahtramäe
Maia Vahtramäe Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Toome teieni raadio Elmar 47. nädala muusikauudised. Endine Revalsi solist ja bändzomängija Merlin Purge tuli välja armastusest pakatava soolosingliga «Koos», Põhja-Tallinn rõõmustab oma fänne uue looga, kus teevad kaasa palju tuntud artiste. Vesikas & Fofkin andsid välja topeltsingli.

Põhja-Tallinn rõõmustab oma fänne uue muusikaga

Popisugemetega hiphopansambel Põhja-Tallinn tuli üle pika aja välja uue singliga, mis kannab nime «Las meile jääda» ja milles teevad kaasa mitmed nimekad kodumaised lauljad.

Põhja-Tallinna ahjusoojas loos on külalistena kaasategevad Anne Veski, Pearu Paulus, Merlyn Uusküla, Uku Suviste, Uudo Sepp, Krislin Sallo ja Tobias Rosentau. Detsembri alguseks avalikustatakse ka loo muusikavideo.


Laura annab välja uue albumi

Detsembri alguses tuleb müügile Laura kauaoodatud uus album «9 elu», millel leidub üksteist eesti- ja ingliskeelset laulu. Lauljatari üheksanda helikandja avapalaks on maikuu lõpus välja tulnud pala «Keerleme». Sellele järgneb Laura aktuaalne singel «Don’t Shut Me Out» ning järjekorras kolmas on konkursi Eesti Laul 2020 poolfinaali jõudnud «Break Me», mida saab kuulda novembri lõpus. Plaadil leidub ka üks duett – koos Koit Toomega salvestatud «Segamini maailm». Laura peagi ilmuv album on pea täies mahus salvestatud ja produtseeritud Soomes.


Vennaskond annab eksklusiivse kontserdi

Hiljuti oma 35. sünnipäeva tähistanud punkbänd Vennaskond annab eksklusiivse kontserdi 7. detsembril Tartus klubis Rock & Roll. Kontserdiga esitletakse äsjailmunud DVD'd Millennium. 1984. aastal Mustamäel asutatud ansamblilt on tänaseks ilmunud 21 albumit ja 3 täispikka muusikafilmi. Esitletava DVD näol on tegemist 1998. aastal VHSil ilmunud muusikafilmi «Millennium» kaasajastatud väljaandega. Filmi rezhissöör on Tõnu Trubetsky, stsenaristid Tõnu Karro ja Sandra Heidov. Kontsert annab avalöögi Vennaskonna saladuslooriga kaetud LEE HARVEY OSWALD COME BACK TOUR'ile, mille iseloomu või edasiste kuupäevade kohta on informatsioon bändi poolt salastatud. Siiski on kindel, et Eesti üks mõjukamaid rockbände tegutseb jälle.


Lauljanna Merit avaldas uue singli nimega «Täiskuujões»

Jõulubeebit ootav lauljanna Merit Männiste avaldas enne beebipuhkust laulu ja muusikavideo «Täiskuujões». Ühtlasi andis laulja teada, et muusikalises tegevuses tuleb väikene paus. Seniks pakub aga kuulamiseks uut singlit nimega «Täiskuujões». «Eks meil kõigil on omad unistused. See laul räägib lapsepõlve igatsusest millegi erilise järele. Teekond selleni võib viia nii läbi maa kui ka õhu. Mind on alati lummanud kuupaistene rahustav veevool,» rääkis laulja Merit uuest loost lähemalt. Laulu muusika autor ja produtsent on Peeter Kaljuste. Sõnad on kirjutanud Stina Märtson. Muusikavideo tegi Joonas Laiapea.


Merlin Purge tuli välja armastusest pakatava soolosingliga «Koos»

Endine Revalsi solist ja bändzomängija Merlin Purge esimene soolosingel «Koos» on õrn armastuslugu, mille on kirjutanud talle Margus Vaher. Hiljuti tuli paar ka suhtega avalikkuse ette. Loole on valminud video, kus peategelasteks on noor armastajatepaar ise. Lisaks laulmisele mängib Merlin Purge ka selles loos bändzot.

Merlin on Võrumaalt pärit lauljanna, kes sai tuule tiibadesse solisti ja bändzomängijana ansamblis Revals, kus tema kõige tuntum lugu on «Must». Selle aasta kevadel lahkus ta bändist ning nüüd alustas soolokarjääriga.


Vaido Neigaus on jõuluootuses ja valmis saanud on uus lugu

Sellel reedel, 22. novembril andis Vaido Neigaus välja oma esimese jõulaulu pealkirjaga «Jõuluöö. Sõnad ja viis on Vaido enda poolt ning muusika tegi Ivo Degis. 


Laulja Andre Hein andis välja uue loo

Artist Andre Hein andis välja uue loo pealkirjaga «Liigsed sõnad, liigne keel». «Olgu pimedas ja peagi lõppevas hingekuus siiski helgeid mõtteid, mida mõlgutada. Ilusat novembri lõppu ja rahulikku peagi algavat jõulukuud,» soovib loo autor Andre Hein kõigile raadio Elmar kuulajatele.
 

Ansambel Sulliwan Unplugged taasühinemine

Pärast 20-aastast vaheaega alustab konsterttegevusega uuesti akustilise rocki ansambel Sulliwan Unplugged. Esimene täispikk kontsert peale taasühinemist antakse Von Krahli Baari laval 30. novembril. 90-ndate aastate Eesti akustilise roki lipulaev on jälle kogunenud oma parimas koosseisus algupärase lauljaga ja plaanib originaalloomingut esitada erinevatel kontsertlavadel. Ansambel meisterdab hetkel stuudios lugusid ja plaanib kontserte. Esimene ülesastumine toimus Gunnar Grapsi 16.mälestuskontserdil. Sulliwan Unplugged astub üles vanas kooseisus peale 20-aastast lavapausi ja kavatsetakse jätkata ainult kontsertansamblina. Bassikitarristina on liitunud ansambliga legendaarne ansamblite Music Seif ja Kolumbus Kris bassimees Jaanus Raudkats.
 

Rita Ray sai valmis oma debüütalbumi

Plaadifirma Funk Embassy Records alt ilmus Eesti soul-laulja ja helilooja Rita Ray debüütalbum «Old Love Will Rust».

Lisaks muusik Rita Ray’le endale löövad plaadil muusikutena kaasa ka Artis Boriss, Kristen Kütner, Jasper Alamaa, Ott Adamson ja paljud teised suurepärased muusikud. Varem on albumilt «Old Love Will Rust» ilmunud singlid «Disco Stu», «Lover Man» ja «Fool for Loving You».


Vesikas & Fofkin andsid meestepäeval välja topeltsingli

Selles nädalas toimunud rahvusvahelisel meestepäeval, 19. novembril, ilmus räpiduol Vesikas & Fofkin topeltsingel «Meeste Värk / Mehed Ei Nuta». Lugude tekstid on artistidelt Vesikas, Fofkin ja J.O.C. Muusika on teinud Gee. «Kuna november on ülemaailmne meestekuu ja 19. november teatud kui rahvusvaheline meestepäev, siis otsustasime sel puhul anda välja kaks teemakohast lugu. Miks kaks? Põhjuseid on kaks: 1) sest meid on kaks, 2) sest mehel on ju munad ja neid pole mitte üks,»nkommenteerivad uut singlit Vesikas & Fofkin.
Singel loos teeb kaasa Def Räädu põhilise vokalistina tuntud MC J.O.C. Lugu «Mehed Ei Nuta» on lauldud 15 aastat vanale, Eesti enim levinud reggae/dancehall rütmile «Mobile Riddim», mille autoriteks on Gee & Mista. «Meeste Värk» muusika autoriks on Def Räädu produtsent Gee, kellel äsja ilmus ka instrumentaalne sooloalbum «Metsas», mis keskendunud peamiselt tempokamale tantsumuusikale.


Rebecca Kontus andis välja loo „«Mõni tuleb, mõni läheb»

Rebecca Kontus on helilooja ja laulja, keda on zanriliselt keerukas kategoriseerida. Tema mahetämber kõlab väga hästi jazzis, kuid tegelikult lauljatar eksperimenteerib ja paneb end proovileväga erinevates stiilides - gospelist rokini. Sellise värvika elamuse võib saada tema viielt sooloalbumilt. Muusikat on ta õppinud nii Eestis kui ka Prantsusmaal, kuid magistrikraadi sai ta hoopis Eesti Kunstiakadeemiast, kus lõpetas arhitektuuri teaduskonna.Viimase aja loominguga pöördub lauljatar tagasi kodumaale ja teeb kummarduse selle kaunile loodusele. Rebecca Kontus koos Eivin Toodo, Matis Metsala ja Paul Danieliga andsid välja loo «Mõni tuleb, mõni läheb». Muusik ja sõnade autor on Rebecca Kontus.
 

Konkursi Noortebänd 2019 võitja on selgunud

Noortebänd 2019 võitjaks osutus Kelly Vask, kelle valis välja žürii, mille koosseisu kuulusid Siiri Sisask, Eda-Ines Etti, Daniel Levi Viinalass, Triinu Paomets, Egert Milder ja Kristo Rajasaare.  Võitja kuulutas välja konkursi möödunud aastane võitja Duo Ruut, kes astus külalisesinejana ka finaalkontserdi lavale.

Kelly Vask on Viljandis tegutsev muusik, kellel on käimas esimene aasta sooloartistina. Kelly muusika on inspireeritud inimestest – kõikides lugudes on keegi inimene, kas tema ise või keegi, kellele tol hetkel mõtleb. Üle kõige meeldib Kellyle juua teed, süüa šokolaadi ja kirjutada. «Selliseid hetki on harva, aga seda magusamad nad on,» sõnab noor muusik.

Copy
Tagasi üles