Just Film soovitab viimasel festivalinädalavahetusel tulla vaatama just neid laste- ja noortefilme!

PÖFF
Copy
Kaader filmist "Tormipoiss"
Kaader filmist "Tormipoiss" Foto: pöff.ee

Viimane võimalus näha väärt laste- ja noortefilme Just Filmi raames.

“TORMIPOISS” - Lisaseanss! - lastefilmide programm

“Tänavuse festivali üks suuremaid perefilme on saanud paljudel mainekatel festivalidel publiku sooja vastuvõtu osaliseks. Vanahärra Michael hakkab nägema pilte oma elust, mida ta seletada ei oska, justkui temaga oleks toimumas midagi eriskummalist. Tasapisi hakkab talle meenuma tema ammu unustusehõlma vajunud muinasjutuline lapsepõlv, mille ta veetis koos parima sõbra pelikaniga Härra Percival. ”

30.11 kell 17:00 Apollo Kino Solaris, Saal 2 Tallink

“BOBOT” - lastefilmide programm

12-aastane Vlad veedab palju aega rääkides oma suvelaagri sõpradele fantastilisi lugusid sellest, kui vapper ta on. Vähe oskab ta aimata, millises mastaabis ta vaprus proovile pannakse, kui kuuleb, et Päikesel leiab varsti aset plahvatus, mis ta koduplaneedi peaaegu kindlasti hävitaks. Ühtlasi satub poiss kahe rivaalitseva tulnukate klanni vahele, kellest üks on just huvitatud inimeste hävitamisest, teine aga üritab seda ära hoida. Bobot’i ja võitlustandrilt leitud tüdrukuga koos otsustab Vld väljakutse vastu võtta ning planeedi päästa. Ta on ju ikkagi Väljavalitu.

30.11 kell 14:00 Coca-Cola Plaza, Saal 8

“ANTIGONE” - lapse õiguste programm, rahvusvaheline noortefilmide võistlusprogramm

Film kandideerib võõrkeelsele Oscarile

Inimeksistentsi paratamatu osa on olla millegi vang. Sotsiaalse süsteemi hulka kuulujatena on võimalus vabadusele vaid vähestel. See põhimõte pole aegade jooksul muutnud, üksnes selle vabaduse piirid. Ebaõigluse eest võitlemine ei aegu seega kunagi. Film paigutab samanimelise Sophoklese tragöödia tegelased tänapäeva Kanadasse. Montreali sisserändajate perekond peab kehtestama oma eluõiguse karmis süsteemis. “Antigone” loo tundmine lisab filmi mõistmisele olulise tähenduskihi ja aitab paremini mõista tegelastele pandud nimesid, kuid pole täiesti hädavajalik. Lugu puudutab vaatajat niikuinii ning jutustamisviis laseb üldinimlikul sõnumil mõjule pääseda. Antigone nimi tähendab tõlkes “olla oma vanemate nime vääriline”. Oma päritolu eest seistes võitleb neiu ühtlasi parema maailma eest. Hinnatud režissööri Sophie Deraspe’i filmis teeb Antigone rollis suurepärase osatäitmise Nahéma Ricci, kelle siirus ja ausus veenavad vaatajat tema võitluse õilsuses. Oma ideaalidele kindlaks jäämine on raske, sest sisemise veendumuse järgimine asetab inimese automaatselt väljapoole ebaõiglast, ent siiski mugavat ja turvalist ühiskonda.

Film on soovituslik alates 12. eluaastast.

29.11 kell 16:30 Apollo Kino Solaris, Saal 2 Tallink - seansile järgneb arutelu Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ja ennetusteenuste osakonna kinniste lasteasutuste teenuste juhi Kiira Gornischeffiga (vene keeles).

Pikim laine

30.11 19:30 Apollo Kino Solaris, Saal 2

Staar-režissöör Joe Berlinger’i uus dokumentaalfilm heidab pilgu veespordi ühe elava legendi, Robby Naishi nelja aastakümnega elatule ja saavutatule. Ohtrate auhindade ja tunnustusega pärjatud sportlane vaimustub surfamisest ka pärast pikka karjääri ja leiab selles alati midagi uut ja imetlusväärset. Võib öelda, et tegu on isegi ekstreemspordi pioneeriga, sest ajal, mil sellest eriti midagi ei teatud, suutis tema juba korda saata uskumatuid tegusid. Sport kasvatab ja õpetab, pakub motivatsiooni, sisu ja eneseteostuse võimalust. Uhkete kaadritega film toob selle ekraanile kogu ilus ja võlus.

“TKKG-Detektiivibüroo” - lastefilmide programm

Tim ja Willi on kaks täiesti erineva iseloomu ja taustaga poissi, kes erinevatel põhjustel eliitkooli vastu võetakse. Enne kui poisid isegi tuttavaks jõuavad saada, röövitakse Willi isa, kelle vabastamise eest küsitakse üht kindlat ja väga hinnalist eset tema kunstikogust. Juhtumisi läheb nii, et Tim on ainuke, kes usub Willi versiooni, et politsei on valedel jälgedel ning aitab tal alustada eraviisilist uurimist. Nendega liituvad uurimise käigus veel politseiuurija tütar Gaby ning geenius Karl. Suurepärane tiimitöö viib julge neliku lahendusele lähemale, aga igal sammul kasvab ka oht.

30.11 kell 12:30 Apollo Kino Solaris, Saal 3

“Apelsinide lõhn” - lapse õiguste programm, rahvusvaheline noortefilmide võistlusprogramm

Darek on tubli ja hoolitsev noormees, kes armastab väga oma väikest õde ning on end pühendanud pere hobusekarja kasvatamisele. Film räägib loo noormehe kasvamisest looduskaunites Lusatiani mägedes, rõõmudest, muredest, suhetest perega ning esimesest armumisest. Muidugi lööb armumine Dareku jaoks ühe kauni suve lõpu täiesti peapeale ning noormees mõistab, et tema lapsepõlv on saanud läbi. Kuid iga lõpp on ju millegi uue algus?

01.12 16:00 Apollo Kino Solaris, Saal 4

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles