Viimane ja parim treiler: Eetrisse jõudis Netflixi Oscari-trumpäss, Scorsese maffiafilm «Iirlane»

Spekter
Copy
«Iirlane»
«Iirlane» Foto: IMDB

Täna jõudis Netflixi Martin Scorsese kiidetud maffiafilm «Iirlane» (The Irishman). 160 miljoni dollari suuruse eelarvega linalugu on filmimeistri seni kalleim ning Netflixi ilmselge suurim trump saabuval auhinnahooajal.

Vaata filmi viimast treilerit:

Maffiafilmide «Goodfellas», «Casino» ja «The Departed» lavastaja uusimas filmis saavad ekraanil kokku maffiafilmide elavad suurkujud Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci ja Harvey Keitel. Linaloo tegemiseks sai Scorsese Netflixilt kuulduste kohaselt kuni 160 miljonit dollarit. 

«Iirlane» räägib maffiast sõjajärgses Ameerikas läbi veteran Frank Sheerani alias Iirlase (Robert De Niro) silmade, kes oma palgamõrvari- ja pätipäevil tegutses kõrvuti mõnede 20. sajandi kurikuulsaimate mafioosodega. Läbi aastakümnete ulatuva tegevustiku linaloos rullub lahti üks suurimaid Ameerika ajaloo müsteeriume – legendaarse ametiühingujuhi Jimmy Hoffa (Al Pacino) haihtumine – ning ilmnevad varjatud seosed ja suhted maffia siseringis ning poliitikas. 

Variety kriitik leiab, et filmis on tunda Scorsese vanade tööde kaja, ent samas suudab film viia kuskile täiesti uude kohta. New York Post rõõmustab, et Scorsese on jätkuvalt tippvormis. The New York Times aga tunnustab, et ehkki film on sünge nagu Rembrandti maal, siis pole see sentimentaalne ning lisab, et kui De Niro ja Pesci on koos ekraanil, siis taastub usk kunsti jõusse.

Mõistagi ei väsi meediaväljaanded entusiastlikult märkimast, et ilmselt on Scorsesel tänavu Oscaritele asja.

Loe kõiki arvustusi Rotten Tomatoes portaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles