Kolmapäev pistab rinda ebausu ning ebaõnnega ja leiab kõige kiuste ikka oma neljalehelise ristikheina

PÖFF
Copy
Kaader filmist "Finky"
Kaader filmist "Finky" Foto: pöff.ee

Ebausu ning sakraalse kummardamise vahel lausub mõnikord vaid õhuke jää nimega Lootus. Tänane päev keskendub selle kiirtele ja kübemetele, mis elu pimedaimates olukordades aitavad pea vee peal hoida või pärsivad hoopiski reaalsete lahendusteni jõudmist. Kas lootus kasvab naiivsusest või ülevast? Olgu tänane filmivalik heaks karjaseks sellel sisemisel otsingul.

 

Kogu tänase filmiprogrammi saad leida siit.

Pajupuu

K, 27. november kell 17:45 Coca-Cola Plaza, Saal 8, Tallinn

Kuldlõvi võitja ja Oscari-kandidaat Milcho Manchevski režii toob kinoekraanidele äärmiselt delikaatse ning valulise, kuid seejuures olulise teema — naiste viljakus. Läbi mitme sajandi ja kolme naise kulgeva jutustuse tekib võimalus näha ning mõista traditsioonilisusega kaasnevat survet ning emaduse tiksuva kellaga kaasnevaid taakasid, mis vajavad kaasaja avatud ühiskonnas valehäbist vabastatud dialoogi.

Teisel pool vaikust

K, 27. november kell 18:45 Coca-Cola Plaza, Saal 6, Tallinn

Torgny Lindgreni raamatu „Kumalasemesi“ põhineva filmi režissööriks on tunnustatud meister Algimantas Puipa, kelle jaoks on see 21. film. Elu- ja töökogemus selles meisterlikus jutustuses on silmnähtav. Läbi kuiva huumori tuuakse vaatajani kahe venna kaika vedu ühe naise tõttu, kus ühel on mängida abikaasa ning teisel armukese roll. Kas veri on paksem kui vesi? Kuhu asetub vihavaen sellel kaalukausil? Juure tasandile kulgeva sügavuse ja põhjamaise kargusega täidetud “Teisel pool vaikust” on kahtlemata väärt vaatamine kõigile, kelle tundemeeli “Tõde ja õigus” sel aastal liigutasid.

Finky

Rahvusvaheline esilinastus

K, 27. november kell 20:30 Kino Sõprus, Tallinn

Finky taskud on Šotimaale saabudes täidetud suurte unistuste ning ülemuselt varastatud rahapatakatega. Elul on aga teised plaanid, mis naelutavad mehe ratastooli ja omakorda groteskist elavasse tsirkusetruppi pilkamise ning piinamise sihtmärgiks. “Finky” on pööraselt intensiivne nii dramaturgiliselt kui ka oma visuaalses keeles. Lähim analoogia siinkohal näib olevat painajalik unenägu, mis liigutab kummastavalt omanäoliste tundekanalite kaudu.

Iisak

Maailma esilinastus

K, 27. november kell 17:45 Kino Sõprus, Tallinn

Traagilise 1941. aasta juunikuu sündmuste keerises tapab filmi peategelane Andrius massimõrva käigus oma juudist naabrimehe. Aastakümned mööduvad ja õiglusmõistmiseta minevik jääb üha kaugemaks, seda kuni 1966. aasta põhjatuna näivast nõukogude ikkest kerkivad saatuslikud sündmused filmistsenaariumina taas pinnale. See meelitab omakorda kohale KGB agendid, kes tsensuuri kaitstes lahendamata mõrva juhtumi otsa komistavad.

Tantsi minuga

K, 27. november kell 22:15 Apollo Kino Solaris, Saal 4, Tallinn

Jahagiri sünnipäeva tähistamiseks korraldatud üllatuspeole tulevad kokku kõik naise endised ja praegused sõbrad ning lisaks ka üks kutsumata külaline – surm, mis naise ravimatu haiguse kujul uksele ning kõigi südametunnistustele koputab. “Tantsi minuga” tiirutab mänglevalt kelmikate piruettidena elu alguse ja lõpu ning kõige selle ümber, mis loovad väärtused selle kestvuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles