Kõige uuemad ja põnevamad spordifilmid PÖFFil

PÖFF
Copy
Kaader filmist "Pikim laine"
Kaader filmist "Pikim laine" Foto: pöff.ee

Siit leiavad dokumentaalfilmide kujul inspiratsiooni ja motivatsiooni kõik need, kel liikumine elu osa ja tippspordi tegijad sihiks jälgedel astumisel. Mida endas kujutab see raha ning ennast ohverdav füüsilise pideva ületuse katel? Kuidas sporti teha ja tarbida teadlikumalt ning paremini?

 

Pikim laine

30.11 19:30 Apollo Kino Solaris, Saal 2

Staar-režissöör Joe Berlinger’i uus dokumentaalfilm heidab pilgu veespordi ühe elava legendi, Robby Naishi nelja aastakümnega elatule ja saavutatule. Ohtrate auhindade ja tunnustusega pärjatud sportlane vaimustub surfamisest ka pärast pikka karjääri ja leiab selles alati midagi uut ja imetlusväärset. Võib öelda, et tegu on isegi ekstreemspordi pioneeriga, sest ajal, mil sellest eriti midagi ei teatud, suutis tema juba korda saata uskumatuid tegusid. Sport kasvatab ja õpetab, pakub motivatsiooni, sisu ja eneseteostuse võimalust. Uhkete kaadritega film toob selle ekraanile kogu ilus ja võlus.

Sihitu

27.11 kell 18:00 Apollo Kino Solaris, Saal 4

Teton Gravity presents – Kui peaks panema ritta kolm omanäolisemat ja mõjuvõimsamat ekstreemsportlast, siis oleks need kindlasti maailmakuulsad Bryan Iguchi, Jeremy Jones ja Travis Rice, kes on muutnud viisi, kuidas tavainimene lumelauasporti ning selle võimalustesse suhtub. Need kolm nihutavad pidevalt inimvõimete piire, samas suhtuvad igasse mäkke suure aukartuse ja austusega. Mehed, kellest on tänaseks saanud oma ala legendid, pole senini üheski filmis koos üles astunud, mis juba iseenesest on ajalooline fakt, ja siinkohal on nende ühine eesmärk vallutada Ameerika viimane metsik paik. Rännak, mis on isegi nende kolme jaoks ohtlik katsumus, paneb vaataja kaasa elama ja on tõeline maiuspala spordiala fanaatikutele.

Talvemaa

01.12 kell 17:30 Apollo Kino Solaris, Saal 3

Film on hümn kõigile suusatamise ja lumelaua fännidele! Filmitootja Teton Gravity on maailma edukaim talispordifilmide tootja ning rohkelt ka auhindu pälvinud. Uue filmiga on tegijad seadnud lati järgmisele tasemele, mida ületada tundub võimatu, sest iga kaader on võimsam kui eelmine, täis adrenaliini ja pinget ning võimatuna tunduvad mäed alistatakse pealtnäha mängleva kergusega. Kogu ilu ja suurejoonelisuse taga on kirglikud sportlased, kes eiravad kõiki loodusseadusi, pakkudes elamust ka filmivaatajale.

Mängu muutes

30.11 kell 16:15 Coca-Cola Plaza, Saal 8

Muutused ühiskonnas peegelduvad vastu igal pool, ka spordis. Sport on eneseületuse, pühendumuse ja kire sümbol. Saamaks osa spordi kütkestavast võlust, ei pea ilmtingimata olema profisportlane, sellest võib osa saada igaüks. Dokumentaalfilm “Mängu muutes” vaatab, kuidas transsoolised noored üritavad spordis oma kohta leida ning end kehtestada. Kas sünnijärgne sugu saab määravaks või mitte? Emmy võitnud režissöör Michael Barnett avab temaatikat peenelt ja eelarvamusteta, samas kaunilt ja suurejooneliselt välja tuues ka spordi tõelist olemust.

Katie

29.11 kell 15:30 Apollo Kino Solaris, Saal 4

Suurepärane ja väga isiklik dokumentaalfilm Iirimaa ja maailma läbi aegade ühest paremast naispoksijast, Katie Taylorist. Katie alustas poksimist juba 11-aastaselt ning on tänaseks saavutanud poksimaailmas peaaegu kõik, mida saavutada annab. Olümpiakuld, kõigi nelja suurema poksitiitli (WBA, IBF, WBO ja WBC) ühel ajal hoidmine ning siiani ühegi kaotuseta karjäär. Dokumentaalis näeme, kuidas südikas tüdruk kõige selleni jõudis ning milliseid raskusi on ta pidanud ületama. See on päris elu “Miljoni dollari tüdruku” lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles