Video. Ekstreemne juhtum USAs: metsseakari tappis eramaja aias naise

Inna-Katrin Hein
Copy
Metsseakari. Pilt on illustreeriv
Metsseakari. Pilt on illustreeriv Foto: Fabrice Cahez/1/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Texases Anahuacis leiti ühe eramaja aiast eakatehooldajana töötanud naise surnukeha. 

59-aastase Christine Rollinsi surnukeha leidis 84-aastane naine, kes imestas, et miks tema muidu väga korralik hooldaja saabunud ei ole, teatab cbsnews.com. Ta läks välja vaatama, kas hooldaja auto on juba maja juures ning leidis sealt raskelt vigastada saanud ja hukknud naise.

Ta kutsus politsei ja parameedikud ning naise surnukeha viidi uurimisele.

Chambersi maakonna politseijuht Brian Hawthorne sõnas pressikonverentsil, et Rollinsi surnukeha lahkamine näitas metssigade tekitatud vigastusi. Ta lisas, et naisel olid sügavad haavad peas ja kehal. Need vigastused tekkisid loomahammustustest.

Metssiga. Pilt on illustreeriv.
Metssiga. Pilt on illustreeriv. Foto: MICHAEL PROBST/AP/Scanpix

«Ma ei lasku detailidesse, sest need olid kohutavad, kuid olen olnud politseinik 35 aastat ja pika karjääri jooksul ei ole ma varem midagi nii jubedat näinud,» lisas Hawthorne. Politseijuhi teatel on Texases juba mõnda aeg probleeme linnadesse tulnud metssigadega, kes üritavad seal millegipärast süüa leida.

«Meile tuli teateid, et Anahuacis on ka hulkuvaid ja metsistunud koeri, kuid uurimine näitas, et Rollinsi tapsid metssead, sest nende loomade kihvad jätavad erilise jälje,» jätkas politsenik.

Lahkamisarstide teatel ründas Rollinsit mitu metssiga, kes tekitasid talle vigastusi, mille tagajärjel tekkisid tal verejooksud, mille tõttu ta ka suri.

Anahuac asub suurlinnast Houstonist 64 kilomeetri kaugusel. Texase metsaameti andmetel on selles osariigis umbes 1,5 miljonit metssiga. Metssead on öise eluviisiga loomad, kes liiguvad hilisõhtul, öösel ja varahommikul. Zooloogid selgitasid, et 45–180 kilogrammi kaaluvad metssead ei ründa tavaliselt inimesi, kuid kui midagi on nende karjas või keskkonnas korrast ära, siis võivad seda teha.

Politseinik Hawthorne’i sõnul leidis hooldaja Rollinsi ründamine eramaja aias aset kella 6 paiku varahommikul.

Metsseakütt Bob Thornberry andis soovitusi, mida teha, kui satute metssigadega kokku. «Kui satud kokku metsseakarjaga, siis ära hakka jooksma, sest need loomad jooksevad inimesest kiiremini. Parem, kui metsa minnes oleks relv või vähemalt mingi suur puust toigas kaasas. Mis puudutab linna sattunud metssigu, siis peaks kodus olema midagi, millega neid eemale peletada,» sõnas 40 aastat metsseajahil käinud mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles