PÖFF TV intervjuud rahvusvaheliste filmitegijatega avavad ideede struktuure PÖFFi filmide taga

PÖFF
Copy
Režissöör Ulrich Thomsen
Režissöör Ulrich Thomsen Foto: pöff.ee

Intervjuud Ulrich Thomseni, Héctor M. Valdezi, Brett Michael Innesi, Jure Pavlovići ning Álvaro Curiel de Icazaga.

Gutterbee – rentslimesilased

Intervjueeritavaks filmi režissöör Ulrich Thomsen, kess olles osalenud mitmes Taani teatris näitlejana, tegi ta oma filmidebüüdi Ole Bornedali õuduspõnevikus “Öövaht”, seejärel sai temast üks tunnustatumaid Taani filminäitlejaid. Ta on töötanud rohkem kui 40 filmis üle kogu maailma.

Oma esimese läbimurderolli tegi ta skandaalses Thomas Vinterbergi Dogma-filmis “Perekonnapidu” (1998), mille eest nomineeriti teda Euroopa Filmiakadeemia parima näitleja auhinnaga. Sama tunnustus tuli ka filmi “Vennad” eest, mille eest sai ta San Sebastianis parima näitleja auhinna. “Gutterbee” on Thomseni teine täispikk film režissöörina.

Malpaso

Intervjuu filmi režissööri Héctor M. Valdeziga, kes alustas lühifilmide lavastamisega juba teismeeas, ning huvi filmide vastu viis teda õpingutele McGilli ülikooli. 2015. aastal lavastas ta oma esimese täispika dokumentaalfilmi “República del Color”, film mis lahkab Kariibi mere rahvaste identiteeti ja Dominikaani rahva rikast kultuuri. Tema järgmine film “Melocotones” esilinastus Montreali filmifestivalil 2017. Valdezi kolmas täispikk film “Malpaso” on seni tema karjääri isiklikum, kujutades läbi noorte kangelaste Haiiti-Dominikaani piiri ala elu-olu.

Fiela laps

Intervjuu filmi režissööri Brett Michael Innesiga, kes on lõpetanud Lõuna Aafrika filmikooli (AFDA). Tema debüütromaan “The Story of Racheltjie de Beer” (2012) pälvis kodumaal suurt tähelepanu ja sellest sai aasta üks suurimaid bestsellereid. Režissööri debüütfilm “Sink” pälvis samuti suurt tunnustust ja seda eelkõige kriitikutelt, kes tituleerisid filmi kui Lõuna Aafrika kinokunsti suurt läbimurret. Film pälvis kodumaal SAFTA (kohalik filmiakadeemia) parima filmi ja parima stsenaariumi auhinna. “Fiela laps” on tema teine täispikk mängufilm.

Matriarh

Intervjuu filmi režissööri Jure Pavlovićiga, kes on osalenud arvukatel rahvusvahelistel workshop’idel, nagu Berlinale Talents, Sarajevo Talent Campus, Sources 2 jne. Tema lühifilmid on linastunud sellistel festivalidel nagu Berlinale ja Clermont-Ferrand. Tema lühifilm “Picnic” (2015) pälvis Euroopa Filmiakadeemia parima lühifilmi tiitli 2015. aastal. “Matriarh” on režissööri esimene täispikk filmilavastus.

Marionett

Intervjuu filmi režissööri Álvaro Curiel de Icazaga, kelle esimene lühifilm lõputöö „Si un instante“ osales mitmel filmifestivalil ja tõi Tolouse’i festivalilt peapreemia. 2011 valmis tema debüütmängufilm „Acorazado“, mis kandideeris Mehhikos parima stsenaariumi auhinnale, samuti võitis film Morelia filmifestivalil publiku preemia. „Marionett“ on lavastaja kolmas täispikk film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles