Euroopa Filmifoorum Tallinnas keskendub Euroopa filmi- ja meediatööstuse tulevikule

PÖFF
Copy
Euroopa Filmifoorum
Euroopa Filmifoorum Foto: pöff.ee

Kolmapäeval Tallinnas viiendat korda toimuv Euroopa Filmifoorum toob kokku rahvusvahelised tipptegijad ja innovaatorid, kes arutavad maailma filmi- ja meediatööstuse tulevikku mõjutavate platvormide, tehnoloogiate ja trendide üle.

Foorumi fookuses on: uudsed tehnoloogiad tehisintellektist Euroopa idufirmade innovaatiliste lahendusteni, väikeriikide talentide võimalused maailmaareenile jõudmiseks, Euroopa mängutööstuse hetkeolukord ning strateegiad, kuidas saavutada globaalseid edulugusid digiplatvormidel nagu Youtube ja Twitch.

Ühepäevane foorum pealkirjaga “Industry (R)evolution: Debating Tech, Distribution, and Future Talent for European Cinema” toimub kolmapäeval 27. novembril Nordic Hotel Forumis, PÖFFi filmitööstuse programmi Industry@Tallinn & Baltic Event ja Euroopa Komisjoni koostööna.

Foto: pöff.ee

Sel aastal võtavad foorumil sõna 19 rahvusvahelist tipptegijat nende seas Sander Saar (Red Bull Media House strateegiakonsultant, eelnevalt The Walt Disney Company futurist), André Bernhardt (Saksamaa olulisema mängutootja Indieadvisory & Target Games asutaja), Helene Granqvist (Women in Film & TV International president), mitmete rahvusvaheliste A-klassi festivalide võistlusfilmide produtsent Isabelle Glachant (Chinese Shadows) ja Hollywoodi ning Euroopa filmimonteerija Isabelle Teitler (s.h. Darren Aronofsky “!ema”). Norra dokumentaalide režissöör Tonje Hessen Schei ja Danielle Turkov Wilson esitlevad ning tutvustavad kauaoodatud dokumentaalfilmi iHuman, mis uurib tehisintellekti kasutusele võtmisega seotud võimalusi ja ohte läbi intervjuude maailma olulisemate tehnoloogiapioneeridega.

Foto: pöff.ee

Filmifoorumi kuraatori Sten-Kristian Saluveeri sõnul on tal hea meel jätkata koostööd Euroopa Komisjoniga ja võõrustada viiendat korda Tallinnas valdkonna tipptegijate kohtumist. “Väljakutsete hulk ja mastaapsus filmi- ja meediatööstuses kasvab niivõrd plahvatuslikult, et seda pole võimalik enam ignoreerida ei Eestis ega Euroopas. Seepärast on Euroopa Filmifoorum mitte ainult Eesti, vaid ka rahvusvahelises mastaabis vaieldamatult oluline sündmus, mis toob Tallinnasse valdkonna tipptegijad jagama oma kogemusi ja teadmisi, millest on palju õppida nii kohalikel kui ka regionaalsetele audiovisuaalpoliitika kujundajatel ja meediaettevõtetel.“

Euroopa Komisjoni digitaal- ja audiovisuaalpoliitikat kujundava direktoraadi DG Connect juhi Lucia Recalde sõnul on mängib audiovisuaalne sektor Euroopa majanduses ja demokraatias võtmerolli. “Valdkonnas on toimumas murranguline areng, mida suunavad digitaalsed trendid, andmed ja tehisintellekt. Filmifoorum Tallinnas on oluline sündmus, kus leida üheskoos viise ühiseks arenguhüppeks, innovatsiooniks ja konkurentsivõime kasvatamiseks.“

Euroopa Filmifoorum on kutsutud ellu Euroopa Komisjoni osana 2014. aasta strateegiast „Euroopa film digitaalajastul“. Lisaks Tallinnale toimub filmifoorumeid ka teistes Euroopa linnades, kuid just Tallinn osa keskendub just filmi-, idu- tehnoloogia- ja idumajanduse sektoritele, lähtudes Eesti tugevast positsioonist digivaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles