Naine sünnitas «raseda» lapse, kellele tuli teha keisrilõige

Inna-Katrin Hein
Copy
Vastsündinu. Pilt on illustreeriv
Vastsündinu. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Colombias Barranquillas La Mercedi haiglas sünnitas naine keisrilõike abil lapse, kellele tuli päev pärast sündi keisrilõige teha.

Kui Mónica Vega oli seitsmendat kuud rase, näitas ultraheli, et nabanööre on kaks ning seetõttu arvati, et ta ootab kaksikuid, teatab news.com.au.

Hilisemate ultraheliuuringute kohaselt oli tema veel sündimata laps «rase». Uurimine näitas, et osaliselt arenenud kaksik oli jäänud normaalselt arenenud lapse kõhtu ja oli seotud arenemata lapse nabanööriga.

Arstide sõnul tuleb sellist parasiitkaksikut ette, kuid mitte sageli.

Üks päev pärast tüdruku, kes sai nimeks Itzmara, sündi tegid arstid talle keisrilõike, et ta kõhust arenemata laps välja võtta. Parasiitkaksik oleks tüdruku kasvades võinud ta siseorganeid kahjustada. 

Arstide sõnul oli parasiitkaksik vaid osaliselt arenenud, tal ei olnud korralikku südant ega aju.

Rahvusvahelise meditsiinistatistika kohaselt tuleb parasiitkaksikut iga 500 000 sünni kohta ette umbes korra. Maailmas on teada vaid 200 parastiikaksiku juhtumit.

Rase naine. Pilt on illustreeriv
Rase naine. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Üks tuntumaid parasiitkaksiku juhtumeid on 1992. aastast, kui 47-aastase India mehe kõhust leiti osaliselt arenenud kaksik, mis operatsiooni käigus eemaldati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles