Mitte ainult filmide vaatamine – PÖFF on loomas jätkusuutlikku haridusprogrammi

PÖFF
Copy
Foto: pöff.ee

Juba täna, 26. novembril, toimub PÖFFi ja Euroopa Filmiakadeemia koostöö raames noorte talentide galaõhtu PÖFF BlackWalk, kus kohtuvad filmitööstuse tipptegijad, kohalikud noored loovtegijad ning tulevased paljulubavad filminäitlejad. Eksklusiivne noorte talentide galaõhtu PÖFF BlackWalk on ellu kutsutud eesmärgiga tutvustada noori silmapaistvaid talente rahvusvahelise filmimaailma ekspertidele.

Täna õhtul Noblessneri Valukojas aset leidval sündmusel esitletakse kolme kohaliku moelooja – Annika Kiidroni, Liina Liesmenti ja Reila Saarmäe – valitud filmidest inspireeritud minikollektsioone, mis on loodud kostüümikunsti eripärasid silmas pidades. Loomingulist innustust on kolmeosaliste komplektide jaoks ammutatud linateostest “Interstellar” (2014), “Cloud Atlas” (2012) ja “Pretty Baby” (1978). Näha saab mõtisklusi inimese elust siin ja sealpool atmosfääri, mänge tütarlapseliku õrnuse ja naiselikkuse piirimail ning futuristlikke mõjutusi ja holograafilist sillerdust. 

Annika Kiidron
Annika Kiidron Foto: Erakogu
Liina Liesment
Liina Liesment Foto: Erakogu
Reila Saarmäe
Reila Saarmäe Foto: Erakogu

Esitletud kollektsioone hindab kohapeal rahvusvaheline žürii koosseisus: visuaalkunstnik Peter Hjorth, grimmikunstnik Dalia Colli, soengukunstnik Daniela Tartari ning kostüümikunstnikud Mare Raidma ja Ursula Patzak. Žürii hinnangu alusel valitakse välja üks moelooja, keda premeeritakse osalusega tulevase Eesti mängufilmi “KALEV” (2021) produktsioonis. 

Mis aga veelgi olulisem – filmimaailmast kannustatud moeshow’l kulmineerub kaks kuud väldanud koolitusprogramm, mille käigus jagasid alustavatele moeloojatele, grimmi-, juuste- ning videokunstnikele teadmisi ja nõuandeid EFA tunnustatud loovtegijad. Noortele moeloojatele oli nõu ja jõuga mentorina kõrval ka Eesti kostüümikunstnik Ann Lumiste. Galaõhtule eelnenud koolitusprogrammiga soovitakse tekitada ühtne koolitusprogrammide võrgustik, mis tooks kokku juba filmierialal töötavad professionaalid ning noored filmihuvilised. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles