Värske Grammy kandidaat esitleb PÖFFil filmi

Spekter
Copy
«Liikuda liikumatult»
«Liikuda liikumatult» Foto: IMDB

Äsja Grammy kandidaadiks nimetatud elektrosensatsioon Sascha Ring ehk Apparat esitleb Pimedate Ööde filmifestivalil filmi «Liikuda liikumatult» (Stillstehen).

41-aastane Saksa muusik ja helilooja kandideerib Grammyle aasta parima tantsumuusika / elektroonilise muusika albumi kategoorias plaadi «LP5» eest, mis ilmus tänavu kevadel ja on pälvinud maailma muusikaringkondades palju tähelepanu.

Tallinna saabub Apparat teisipäeval, kui debüütfilmide võistlusprogrammis esilinastub sakslanna Elisa Mishto film «Liikuda liikumatult», millele ta on kirjutanud muusika. See on terava sotsiaalse allhoovusega nooruslikult särtsakas moodsa sugupõlve portree, milles kaks täiesti erineva taustaga noort naist alustavad mässu ühiskonna vastu, keeldudes tegemast seda, mida kõik ümberringi teevad – aktiivselt tegutsema!

Tänavu võitis Apparat ka Itaalia rahvusliku filmiauhinna – muusika eest Mario Martone filmile «Capri revolutsioon», mis esilinastus Veneetsia filmifestivalil.

Nutikas ja kiire taibuga Julie on kahekümnendates aastates, tema elu käib ta enda taktikepi järgi ja tal on oma kindel põhimõte: mitte midagi teha. Pole vaja töötada ega õppida, pole vaja ka mingeid sõprussuhteid. Agnes on sama vana muretu medõde. Ta on abielus ja tal on laps, seega vastab ta ühiskonna ootustele, ehkki ta ei vaevu selle üle pikemalt juurdlema – kuni ta kohtub Juliega. Koos alustavad kaks noort naist mässu, mis viib nad nende vastuoluliste maailmade ääremaile. Natalia Beletski Juliana ja Luisa Céline Gaffron Agnesena on särav duo, kelle itaalia päritolu režissöör Elisa Mishto on paigutanud oma muljetavaldavasse ja meisterlikku debüütfilmi. Draama ja vabadusse murdmise komöödia elementide kombineerimine, võrratu naistevaheline dialoog ja täielikult vaikivat rolli mängiv itaalia näitleja Giuseppe Battiston on samuti õnnestunud valikud. Kui lisada sellele veel Sascha Ringi, rahvusvaheliselt tuntud elektrosensatsiooni Apparati muusika ja bänd Lea Porcelain, saab kokku imeliselt helge ja samal ajal sügava, kerge itaalia varjundiga teekonna, mis haarab vaatajad jäägitult endasse. «Liikuda liikumatult» on poeetiline ja terava allhoovusega, ohtlik, kuid samas äärmiselt põnev lugu ühest sugupõlvest.

Filmi näeb 30. novembril ka Apollo Kino Siolarises, samal päeval aga ka Tartus Elektriteatris.  

Osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles