Nädala uued filmid: Detektiiv Daniel Craig, lapsehoidja John Cena, sajandi väravavaht, pagemine Baltikumist, Mehhiko folk ja torifandid

Spekter
Copy
Daniel Craig «Nugade peal» esilinastusel Londonis
Daniel Craig «Nugade peal» esilinastusel Londonis Foto: Jerod Harris/AFP/Scanpix

Novembrikuu viimane nädalavahetus toob kinolinale mõnusa annuse huumorit ja inimlikku draamat, aga ka vahvalt fantaasiarohkeid seiklusi. 

Humoorikas ja stiilne krimka «Nugade peal» mässib sind ühe hullu perekonna mõrvamüsteeriumisse

Sel sügisel jõuab kõigi krimifännide rõõmuks kinolinale komöödia «Nugade peal» (Knives Out), mis toob ekraanile muljetavaldava rea staare, eesotsas tuleval kevadel taas agent 007na kinolinal seikleva Daniel Craigiga.

Filmi sisu on klassikaline: detektiiv asub uurima ekstsentrilise perekonna patriarhi mõrva ning suguseltsi saladuste kapist hakkab kolinal luukeresid välja pudenema. Komöödias teevad kaasa sellised tippnimed nagu Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Chris Evans,  Michael Shannon, Ana de Armas, Don Johnson jt.

Apollo Kinodes alates 29. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Sajandi väravahi Lev Jašini eluloofilm heidab pilgu suure sportlase keerulisele elukäigule

Vene draama «Lev Jašin: Unistuste väravavaht» (Лев Яшин. Вратарь моей мечты) on emotsionaalne pilguheit suure sportlase keerulisele elukäigule. 

Täiesti tavaline 1929. aastal Moskvas sündinud töölisklassi poiss mängis sarnaselt kõigi oma eakaaslastega jalgpalli. Sarnaselt teistega tahtis ta olla just see, kes vastaste väravavõrku palle lennutab. Aga kus iganes ta ka ei mänginud – koduõuel, vabrikus või armees –, pandi Lev alati väravasse. Sest just sinna kuuluski Moskva Dünamo 1956. aasta olümpiavõitjast jalgpallur Lev Jašin ehk Must Ämblik, 20. sajandi parim väravavaht (FIFA 2000. aasta tiitel) ning läbi ajaloo Venemaa parim jalgpallur.

Apollo Kinodes alates 29. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Õudusvärinaid tekitav koguperemultikas «Salma suur soov» äratab Mehhikos surnud ellu

Novembrikuu teisel päeval, kui eestlased süütavad vaikselt küünlad kadunukeste hingede auks, tähistavad mehhiklased suurte paraadidega surnute päeva – sama püha ümber keerlevad sündmused uues täispikas kogupere-animafilmis «Salma suur soov» (Dia de Muertos).

Salma on 16-aastane tüdruk, kes elab Santa Clara linnakese lastekodus ega ole kunagi oma pärisvanemaid näinud. Kogu oma elu on ta üritanud leida mingeidki jälgi, kuid ikka ja jälle edutult. Tänu oma linna ajaloost rääkivale maagilisele raamatule astub Salma koos oma kahe kasuvenna Jorge ja Pedroga vastu suurele seiklusele, et saladused paljastada ning lõpuks üles leida oma vanemad.

Film on dubleeritud eesti keelde.

Apollo Kinodes alates 29. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Pingelises vene draamas «Hooaja lõpp» püüavad kolm õde Balti provintsist Venemaale putkata

Režissöör Konstantin Hudjakovi Tšehhovi «Kolme õde» meenutav põnevusdraama «Hooaja lõpp» (Конец сезона) räägib loo kolmest Baltikumi väikelinnas elavast venelannast, kes unistavad provintsist välja murda ja naasta Venemaale, et elu puhtalt lehelt alustada. 

Väikeses provintsilinnas ei ole neil oma eesmärkide saavutamiseks mingeid väljavaateid, seetõttu tuleb tegutseda, enne kui on liiga hilja. Õed usuvad, et suudavad leida endale Venemaal väärilise koha, luua kasulikke tutvusi ja hea õnne korral leida ka tõelise armastuse. Tüdrukud on sündinud Nõukogude Liidus, kuid pärast selle lagunemist tuli pereisal kolida Baltikumi, mis määras suuresti ka tüdrukute tuleviku. Näib, et kusagil on uus maailm, kus pole kohta üksindusele ega kurbusele. Ehk õnnestub ka neil kunagi saada tõeliselt õnnelikeks inimesteks. Ümbritsevad ei suuda mõista, miks tüdrukud lihtsalt kõike ei jäta ja kodumaale ei koli, kui nad sellest unistavad. Kuid see ei ole nii lihtne. Saatusele meeldib inimestega vingerpussi mängida ja see juhtum ei ole erand. Möödunud aastate trauma, hirm tuleviku ees ja ootamatud katsumused teevad tüdrukute plaanid põrmuks. Kas nad ei saagi kunagi oma unistust täita?

Apollo Kinodes alates 29. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Uus-Meremaa multikas «Mosley» murravad põllul rabamisest räsitud torifandid tööorjusest priiks

Elasid kord torifandid, raske põllutööga kurnatud neljajalgsed, kes ei osanud unistadagi paremast elust. Seda selle hetkeni, kui noor torifant nimega Mosley avastab saladuse, et nende esiisad käisid kahel jalal ning nautisid tunduvalt paremat elu kui see, millega tema vanemad ja vanavanemad päevast päeva leppima pidid. Nii asubki Mosley ohtuderikkale teekonnale, et jõuda selle saladuse juurte juurde.

Animaseikluse «Mosley» lavastajaks ja stsenaristiks on arvutianimatsiooni veteran Kirby Atkins, kelle osalusel on valminud sellised filmid nagu «Alvin ja koopaoravad», «Jahihooaeg» ning Steven Spielbergi kogupereseiklus «Suur Sõbralik Hiiglane».

Mosley emana teeb originaalis rolli Sõjaprintsess Xenana tuntud Lucy Lawless.

Film on dubleeritud eesti keelde.

Apollo Kinodes alates 29. novembrist 2019. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Pritsumeestel tuleb perekomöödias «Ära mängi tulega» metsikut lastekarja ohjeldada

Novembri lõpus jõuab Eestis kinoekraanile mehiselt humoorikas perefilm «Ära mängi tulega» (Playing With Fire), milles kamp tuletõrjujaid peab hakkama saama kamba taltsutamatute jõmpsikatega.

Kui eesrindlik tuletõrjeülem Jake Carson (John Cena) saabub koos oma suitsusukeldujatest eliitüksusega päästma kolme õde-venda, saab neile ruttu selgeks, et ka kõige pikem ja põhjalikum väljaõpe ei ole piisav valmistamaks neid ette seni suurimaks väljakutseks –lapsehoidmiseks.

Kuid teismeline Brynn, väike vennaväänik Will ja pisiõde Zoey ei ole hädas ainult tuleroaks langenud koduga, laste tulevikku ähvardab tumestada veelgi suurem kaotus.

Peagi saab selgeks, et omal moel on ummikus ka uljad kangelased ise. Jake, kes on küll vapraim tuletõrjuja ja suurepärane pealik, on täiesti lootusetu äpu isiklikes asjades, eriti neis, mis puudutavad vastassugu. Lobamokast ja hüsteerilisest Rodrigost (John Leguizamo) paistab olevat rohkem tülinat, kui abi ning hiiglasekasvu Axe (Tyler Mane) on arusaamatu tummahammas, kes üle ühe silbi suust ei poeta.

Meeste eraelu, töörutiin ja tuletõrjedepoo keeratakse pea peale ning vaprad tuletõrjujad saavad uue teadmise võrra rikkamaks – nii nagu tuli, on ka lapsed metsikud ja ettearvamatud. Kas meestel jätkub piisavalt vaprust taltsutamatute lastega hakkama saamisel ja kuidas suhtub nohikust loodusteadlane Dr. Amy Hicks (Judy Greer) sellesse mürgeldavasse seltskonda oma naabruses?

Apollo Kinodes alates 29. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles