Muusikamaailma troonile potsatanud Taylor Swift purustas Michael Jacksoni rekordi

Elu24
Copy
Taylor Swift valiti 24. novembril Ameerika muusikaauhindadel aastakümne parimaks esinejaks ja popstaar purustas Michael Jacksoni rekordi.
Taylor Swift valiti 24. novembril Ameerika muusikaauhindadel aastakümne parimaks esinejaks ja popstaar purustas Michael Jacksoni rekordi. Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix

Tänavusel Ameerika muusikaauhindadel valiti lauljatar Taylor Swift (29) 2019. aasta ja aastakümne parimaks artistiks. Lisaks sellele purustas ta poplegendi Michael Jacksoni rekordi ja on nüüdseks võitnud 29 Ameerika muusikaauhinda. 

Ameerika muusikaauhindade jagamiselt läks Swift eile koju kuue auhinnaga, vahendab The Guardian. Sellega purustas ta Michael Jacksoni rekordi (milleks oli 24 auhinda) ja on nüüdsest enim Ameerika muusikaauhindu võitnud artist.

Ühtlasi valiti Swift selle aasta parimaks artistiks ning lauljatar nimetati ka aastakümne parimaks esinejaks.

Taylor Swift napsas Ameerika muusikaauhindadelt kuus võitu. Popstaaril on nüüdseks kokku 29 Ameerika muusikaauhinda.
Taylor Swift napsas Ameerika muusikaauhindadelt kuus võitu. Popstaaril on nüüdseks kokku 29 Ameerika muusikaauhinda. Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix

Swifti võit ja rekord järgneb keerulisele aastale, kus popstaar on oma kunagise talendijuhi Scooter Brauni ning endise plaadifirma Big Machine'iga tülis. Nimelt kuuluvad Swifti kuus albumit 2018. aasta novembris Brauni poolt ostetud plaadifirmale mitte Swiftile. (Lauljatari värskeim album «Lover» antud plaadifirmale ei kuulu.)

Popstaari esinemine Ameerika muusikaauhindadel jäi selle tüli tõttu peaaegu ära.

Swift süüdistas enne esinemist Brauni avalikult, et talendijuht ei luba tal esitada vanemaid lugusid oma repertuaarist. Popstaar innustas oma 122 miljonit Instagrami fänni Braunile näitama «kuidas nad end selle pärast tunnevad».

Avalik tüli kulmineerus eelmisel nädalal teatas Braun, et tema ning tema perekond sai Swifti fännidelt mitmeid surmaähvardusi ning lõpuks andis Braun koos plaadifirmaga Swiftile lugude esitamiseks loa. 

Ühe auhinna vastuvõtmisel tunnistas Swift: «mul on viimase kaheteistkümne kuu jooksul olnud suurepärased ajad ja samas olen läbinud kõige raskemad ajad oma elus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles