Möödunud neljapäeval korraldati Tallinnas privaatne Ukraina peakokkade õhtusöök. Valitud külalistele pakuti maitsvaid roogasid ja sealhulgas ka meriteo carpacciot, mida tavaliselt Eestist naljalt ei leiagi.
Galerii: Tallinnas pakuti rooga, mida muidu Eestis naljalt ei leia
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas, Odessa restoranis toimunud õhtusöögile olid kutsutud Ukraina saatkonna esimene sekretär Valentyn Pohribnyi, ehtedisainer Tanel Veenre, Eesti Maitsed juht Aivar Hanson, Eesti Sommeljeede erakooli direktor Ene Ojaveski jpt.
Külaliste seas oli ka Kanal 2 «Õhtu!» reporter Heelia Sillamaa, kes jäi õhtusöögiga väga rahule. «Kõik toidud pakkusid tõelise maitseelamuse. Kodused maitsed täiesti uues ja modernses kuues,» rõõmustas Sillamaa.
Menüüst osutus Sillamaa lemmikuks aga eriti eksklusiivne roog. «Minu lemmik oli kindlasti meriteo carpaccio, mida Eestist ei saa. Selleks puhuks olid kokad ise teod kaasa toonud.»
Meritigu võib leida Mustast merest ja see on eriti populaarne Ukraina lõunaosas, vahendab destinations.com.ua.