Toscana kloostri sulgemise üheks põhjuseks oli nunna armumine

Inna-Katrin Hein
Copy
Nunn. Pilt on illustreeriv
Nunn. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Itaalias Toscana mägedes suleti neli aastat pärast renoveerimist klooster, kuna seal leidis aset armulugu, mille tõttu nunnade arv kahanes.

Sansepolcro Püha Bernardo Tolomei kaputsiinlaste klooster, mida alates 2015. aastast juhtisid benediktiini nunnad, teatas oma leheküljel sulgemisest, kirjutab telegraph.co.uk. 

Seda hoolimata asjaolust, et abtiss Maria Teresa teatas alles mõni aeg tagasi, et tal on kloostriga suured plaanid.

Kloostri sulgemise üheks põhjuseks oli, et 40-aastane nunn armus kohalikku mehesse ja neil tekkis suhe. Kloostri reeglite kohaselt on nunnad abielus jumalaga ja neil ei saa tavapärast suhet olla. Abtiss andis reegleid rikkunud nunnale käsu lahkuda.

Pärast selle nunna lahkumist jäi kloostrisse lisaks abtissile vaid kolm nunna, 80-aastane ja kaks 20. eluaastates noviitsi.

Kuna nunni oli vähe, siis ei saadud majapidamistöödega hakkama.

Kloostrit haldavad kaputsiinlased langetasid otsuse, et kuna benediktiini nunnad ei tule enam toime, siis see klooster suletakse.

Nunnade sõnul on neil rakse oma kodu maha jätta, kuid nad peavad seda tegema.

14. sajandi pühakule Bernardo Tolomeile pühendatud klooster sai abtiss Maria Teresale jalad taas alla 2015. Lisaks suurele oliivii- ja õunaistandusele oli seal ka hotell, kus said peavarju nii palverändurid, matkajad kui teised.

Itaalias on viimastel aastatel suletud mitu katoliku kloostrit, kuna seal ei olnud enam kuigipalju munki ja nunni alles.

Katoliku kiriku andmetel on nunnade arv vähenenud. Kui 1997. aastal oli Euroopa kloostrites umbes 400 000 nunna, siis 2015 oli neid vähem kui 300 000.

Toscana Arezzo piiskopi Riccardo Fontana sõnul ei olnud see tema otsus klooster sulgeda, vaid see käsk tuli Vatikanist.  

Toscana on maakond Kesk-Itaalias. Lõunas piirneb Toscana Lazio, idas Umbria ja Marche maakonnaga, põhjas asuvad Emilia-Romagna ja Liguuria, maakonna läänepiir on Türreeni mere rannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles