PÖFFi telesarjadele pühendatud programmi avab pühapäeval uus kodumaine sari „Põlev maa”

PÖFF
Copy
Foto: pöff.ee

Pimedate Ööde filmifestivali telesarjadele pühendatud programmi „TV Beats” avab pühapäeval uus kodumaine maailmaesilinastus – ETV+ uus sari „Põlev maa”.

8-osaline põnevusdraama jutustab tõestisündinud loo, mis räägib Ida-Virumaa kuritegelikust ühendusest Kolhoos. Telesari jälgib kuritegeliku jõugu tekkimist, võimuvõitlusi ning selle arenemist organiseeritud maffiaks kuni kuulsusetu lõpuni välja.

Sarja stsenaristid on Valdo Arula ja Mihkel Seeder, režissöörid Olga Beljajeva ja Margus Sikk. Mängivad Maria Avdjuško, Sergei Furmanjuk ja teised. PÖFFil saab näha sarja avaosa.

Esimest korda jõuab vaataja ette ka 6-osaline spioonipõnevik „Reetur”, mis valmib Elisa ja Eesti Rahvusringhäälingu koostöös. Sarja tegevus toimub 2000. aastate algul, kui Eesti on liitumas NATO ja Euroopa Liiduga ning muutub Vene luurele oluliseks sihtmärgiks. Peategelane Alfred Vint asub koostööle Venemaaga ja nii algab närvesööv kassi-hiire mäng sihikindla noore vastuluuraja Marko Arrakuga.

Sarja idee pärineb Andres Anveldilt, stsenarist on Martin Algus ja režissöör Ergo Kuld. Peaosas Tambet Tuisk.

Kolmas esilinastuv sari – „Kõnekeskus” – on pärit Venemaalt. Sekspoe kõnekeskusesse tuleb kõne, mis ütleb, et kontoris on pomm ja kõik inimesed pantvangid. 8-osalise sarja on kirjutanud ja lavastanud Natalja Merkulova ja Aleksei Tšupov, kelle viimane mängufilm „Mees, kes üllatas kõiki” pälvis maailmas palju positiivset vastukaja.

Ekraanile jõuavad veel India sari „Pisiasjad” (rež-d Ajay Bhuyan ja Ruchir Arun, Netflix), Vene sari „Epideemia” (rež Pavel Kostomarov, Premier), Rootsi sari „Pimestatud” (rež-d Jens Jonsson ja Johan Lundlin, C More & TV 4), Briti-USA sari „Voog” (rež Carl Tibbetts, Liberty Global & Amazon Prime) ja Briti sari „Euroopa linnulennult” (National Geographic).

Kolmandat aastat järjest toimuva programmi „TV Beats” eesmärk on esile tõsta üha enam hägustuvaid piire väikese ja suure ekraani vahel. Kokku kuulub kavva kaheksa sarja, mida tutvustatakse nende avaosade kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles