Milliseid kohvikuid ja restorane PÖFFi kulinaarses vööndis soovitavad tuntud ja tunnustatud gurmaanid?

PÖFF
Copy
Foto: pöff.ee

PÖFFi kinopilet on väärt paber, hoia see kindlalt taskus! Sellega saad soodsamalt mõnusate maitseelamustega kõhu täis kõigis PÖFFi kulinaarse vööndi kohtadest, mida soovitavad PÖFFi sõpradest erinevate valdkondade vägevad tegijad.

Reval Cafe

Kristi Pärn-Valdoja
Kristi Pärn-Valdoja Foto: Erakogu

Ajakirja Säde peatoimetaja ja Reval Café püsiklient Kristi Pärn-Valdoja soovitab

Miks ma armastan Reval Café’d? Sest seal on minu jaoks olemas kõik, mis ühest kohvikust nn kodukohviku teeb. Mõnus atmosfäär, hea toit, imeline asukoht kesklinnas ja mis peamine –supertoredad inimesed. Ausalt, kui ma olen olnud järjekordselt mõnel pikemal reisil ja peale väikest „vaheaega“ jälle kohvikusse astun, tervitatakse mind seal nagu kadunud sugulast! Reval Café’s on ütlemata tore nii töökohtumisi pidada kui ka sõpradega veiniklaasi taga lobiseda, hommikust süüa või lihtsalt kohvi juua ja läbi akna inimesi vaadata. Lisaks kõigele maitsevad nende hapusai guacamole ja lõhega ning toorjuustu-passionikook neetult hästi!

PÖFFi pileti või kaelakaardiga kogu toidumenüü -10%

Sama päeva PÖFF-i piletiga on tavaline kohv 1 euro

CHICAGO 1933

Kirsti Timmer
Kirsti Timmer Foto: Erakogu

Raadiosaatejuht ja teletoimetaja Kirsti Timmer soovitab

Ma arvan, et võin end lugeda Chicago püsikliendiks. Olen käinud seal head toitu ja mõnusat muusikat nautimas juba ajast, kui see koht avati ehk siis üle 10 aasta. Chicago eelis minu jaoks on minu maitsele vastav menüü, seda nii söökide, snäkkide kui ka muusika osas. Nende vürtsikad kanatiivad ja vaieldamatult Tallinna parim kitsejuustusalat – te peate neid proovima! Satute sõltuvusse, ma luban! Mulle meeldib minna õhtul välja nii, et peab end ka sättima ja Chicago on täpselt selline koht. Õnneks! See on mulle oluline, mulle meeldivad ilusad inimesed, kes on selle õhtu nimel võtnud aega enda välimusele. Ja kui hea toidu kõrvale pakutakse ka parimat muusikat ning väga head teenindust – mida sa hing veel ihkad? Su õhtu on juba õnnestunud, ma luban.

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

FLAMM Flammkuchen Bar

Leslie Laasner
Leslie Laasner Foto: Erakogu

Muusik ja helilooja Leslie Laasner soovitab

Flamm on nagu väike teistmoodi minireiv, kohas, mida enamik ei tea. Kui iga päev raadiost tulevat muusikat võrrelda söögiga, siis see on pizza. DJ keerutab otse-eetris Margheritat ja Mafiosot nii, et laup pärlendab. Flamm on aga prantsuse ja saksa juurtega DJ Elsassi nägemus samast asjast, mida ei kohta igal sammul. Maitse kõlab tuttavalt, aga on samas midagi täiesti muud. Kui sulle meeldivad huvitavad alternatiivid ja mitte massimaitse, siis Flamm ongi see koht. Öeldakse, et underground on avangard. Flammkuchen pole ideelt kunagi olnud restoranisöök ehk siis suure saali trance. Flamm on nagu overtalented bedroom-muusik, kes viskab sulle maitsekaid hitte otse koduahjust ja sa mõtled: kus kurat sa enne olid?

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

FOTOGRAFISKA

Näitleja Evelin Võigemast
Näitleja Evelin Võigemast Foto: Erakogu

Näitleja Evelin Võigemast soovitab

Minu jaoks on oluline, et Fotografiska restorani peakokk Peeter Pihel on loonud kogu kontseptsiooni 0-kulu põhimõttel, mis tähendab, et toidus kasutatakse ära kõik, mis vähegi võimalik – lehest juureni ja ninast sabani. See omakorda paneb mõtlema, kui palju me tarbime ja kuidas tekkinud jäätmetega toime tuleme, nii restoranis, peres kui ka ühiskonnas laiemalt. See, et kogu menüü on erakordselt maitsev, on elementaarne, aga lisaboonusena pakutakse seal palju kulinaarseid üllatusi, mis avardab oluliselt silmaringi selles osas, mida kõike toitu valmistades ära kasutada saab. Ja juba mõnda aega jälgin restoranide taset selle järgi, kui hästi on valmistatud taimetoidud. Võrratu! Pärast sööki soovitan kindlasti külastada Fotografiska erinevaid näituseid. Eriti kui Stockholmi ja New Yorki nii tihti ei satu, siis on Tallinnas selline muuseum ikka eriline luksus.

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

JAHU RESTO

Bravuuritar Anu Saagim
Bravuuritar Anu Saagim Foto: Erakogu

Bravuuritar Anu Saagim soovitab

Mina olen kutsunud oma intervjueeritavaid meelsasti hilisele hommikusöögile või lõunale Balti Jaama turu kõrval asuvasse õdusasse Jahu Restosse. Olin meeldivalt üllatunud, kui kuulsin, et jahu, mida seal toitude valmistamisel kasutatakse, on ökoloogiline, nagu ka muud toorained, mis on biodünaamilised ja orgaanilist päritolu.

Keele viisid alla puravikurisoto, praetud koha ja mahe pardirind, hõrkudest lisanditest rääkimata. Olen suur veinilemb ja veinid on Jahu Restos tõepoolest haruldased, sest eelistatud on just vulkaanilisel  pinnasel kasvanud viinamarjadest tehtud märjukesed. Lisaks meeldiv teenindus, hea atmosfäär ja rõõmsameelne restorani omanik Vadim – ning hallist sügispäevast saab justkui imeväel pidupäev.  

Eripakkumine PÖFFi pileti või kaelakaardi omanikele- Pöff a´la tartar või soe kaheksajalasalat koos kihiseva joogiga 9 eurot.

Magustoit ja kohv omal valikul 6 eurot.

JAHU TÄNAVAGURMEE

Tõlk ja toimetaja Reili Brandt
Tõlk ja toimetaja Reili Brandt Foto: Erakogu

Tõlk ja toimetaja Reili Brandt soovitab

Jahu Tänavagurmee on minu jaoks armastus esimesest silmapilgust ja esimesest suutäiest. See ideaalse kesklinna asukohaga kohvik on mu kindel valik, kui tahan kogu perega tõeliselt head pitsat nautida või sõpradega enne kinoõhtut maitsvat burgerit süüa. Suviselt soojade ilmadega saan istuda hubasel väliterrassil ja unistada, et söön oma lemmikut, trühvlikattega pizza bianca‘t hoopis Itaalias. Maitse on just nii õige ja hea, tõeline maitseelamus garanteeritud. Aga kui Eesti ilm jälle jahedaks läheb, siis on trendika kujundusega kohvikus piisavalt ruumi, et kõik hea ja kvaliteetse tänavatoidu austajad oma leti äärde ära mahutada. Seal võib kas või sünnipäeva pidada, Prosecco on alati külm ja friikartulid linna parimad!

Eripakkumine PÖFFi pileti või kaelakaardi omanikele: veganipitsa 6 eurot, lihaga pitsa 8 eurot ja Chorizo-burger friikartulitega 9 eurot.

Värskelt röstitud ubadest kohv 1 euro.

LEIB RESTORAN

Silver Pukk
Silver Pukk Foto: Erakogu

Vabakutseline Silver Pukk soovitab

Leib on erakordne ja oma nagu väga hea sõber.  Kokkusaamine on alati oodatud ja nauditav ning tekitab mõnusa tunde pikaks ajaks. Vastuvõtt on seal soe ja külaliste eest hoolitsetakse hästi. Leib pakub ehedaid ja ausaid maitseid, nende köök on tasemel ja veinikaartki parim Eestis. See on koht, kuhu tahaks minna ikka ja veel ning iga käik on eriline.

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

MONACO

Villu Veski
Villu Veski Foto: Erakogu

Muusik ja festivali JuuJääb korraldaja Villu Veski soovitab

Nordic Hotel Forumist on aastate jooksul kujunenud välja minu teine kodu. Nii saan öelda, et siinsed restorani meisterkokad tõesti valdavad kokakunsti. Ja ei ole sugugi märkamatuks jäänud, et PÖFFi toimumise ajal süüakse siin peamiselt böffi!

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

NAGANAGA FESTIVALIKLUBI

Helene Vetik
Helene Vetik Foto: Erakogu

Helene Vetik, disainer, sisulooja, blogija, Aasta Disainer 2017 soovitab

Minu jaoks on Naganaga üks legemaid lõunatamiskohti Tallinnas – Tallinna vanalinna on jäänud nii vähe neid lokaale, mis pole mõeldud turistilõksudeks, Nagas aga tekib mõnus tunne, et vanalinn kuulub ikkagi rahvale. Lõunapausidel söön tavaliselt päevapakkumisi, milleks võivad olla näiteks kukeseened või muu hooajaline kraam, teinekord haaran aga hoopis kohaliku guilty pleasure ’i,  kausitäie krõbedaid venivaid juustuseid Raini juustupalle. Miks on juustupallid just Raini nimelised? Aga sellepärast, et Nagas mõtlevad roogasid välja päris inimesed ja megahead juustupallid mõtles välja Rain!

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

OLDE HANSA

Dirigent Kadri Tali
Dirigent Kadri Tali Foto: Erakogu

Dirigent Kadri Tali soovitab

Tallinnas juba 22 aastat koguneva Põhjamaade Sümfooniaorkestri rahvusvahelistel muusikutel on kirjutamata reegel: uued muusikud kutsutakse esimese proovi õhtul Olde Hansa restorani. Sellest on saanud traditsioon, mida on võimatu lõhkuda, traditsioon, mis ühendab. Õhtusöök Olde Hansas koos sõpradega lavalaudadelt annab eestlastest, meie ajaloost, külalislahkusest, maitsvast toidust ja Tallinnast parema ettekujutuse kui tuhat sõna.

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

PÕHJALA TAP ROOM

Siim Nestor
Siim Nestor Foto: Erakogu

Muusikaajakirjanik ja – kriitik Siim Nestor soovitab

Peamine põhjus, miks mulle meeldib Põhjala Tap Roomis istuda, on see, et ma ei tunne end seal vähimalgi määral ahistatuna. Kogu hoones on meeldiv ja vaba õhkkond, ruumid on igas suunas avarad, ülejäänud kliendid peale vaadates nagu sõbrad.

Sisulisemaks minnes, on see õllerestoran Texas BBQ menüüga, mis on mistahes otsast lähenedes – olgu see grillahjus mõnulenud siga, veis või kana – väga toitev, maitseküllane ja meeldejääv. Ampsude täiustamiseks mõeldud grillkastmed on valminud sealsamas köögis, nagu ka lisaks tellitavad marineeritud kurgid, kimchi, vorstid, oad, saiakuklid ja friikartulid.

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

R14

Rein Kasela
Rein Kasela Foto: Erakogu

Peasommeljee Rein Kasela soovitab

R14 Veinirestoran on koht, kus peakoka ja sommeljee koostöös sünnivad harmoonilised maitsed, mida külastajad saavad ikka ja jälle nautima tulla. R14 restorani ja Rein Kasela Veinitoa tihedas koostöös saavad siin kliendid professionaalset nõu nii eksklusiivsete jookide kaasaostmiseks kui ka kohapeal nautimiseks.

Maitseelamuste ja õhtuste olemiste kõrval on R14 restoranis võimalus ka osaleda veinikoolitustel ja arendavatel degustatsioonidel. Kesklinna tuiksoonel asuv veinirestoran lubab nautida rahakotist ja eelistustest sõltuvalt erinevaid veinijooke ja nendega alati harmoneeruvaid toiduelamusi.

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst (v.a. lõunamenüü pakkumised)

RESTORAN SALT

IT ettevõtja Risto Kõresoo
IT ettevõtja Risto Kõresoo Foto: Erakogu

IT ettevõtja Risto Kõresoo soovitab

Salt on olnud avatud juba mõnda aega, sama kaua olen jalutanud sealt mööda ja mõelnud, miks see väike koht alati rahvast täis on…

Nüüd ma tean. Kas talvel või suvel, astud sisse ja satud otse kui teise maailma. Väike, pisut organiseerimata, tulvil parimaid toiduaroome. Oled sattunud justkui kilomeetreid lõuna poole mõnda Vahemere restorani kööki, kus sind võetakse vastu nagu kauaoodatud külalist, laotakse laud looka parimate paladega, mida võid kenasti sõbraga jagada, ja lisaks saad tõelise maitserännaku läbi maailma parimate paikade.

Kui lõpuks rahuldatuna ja positiivseid emotsioone tulvil välja vaarud, mõtled veel tükk aega sellele maitserännakule, mis sulle just osaks sai… Soovitan väga!

PÖFFi pileti või kaelakaardiga tasuta klaas valget või punast veini pearoa kõrvale

TOKUMARU

Maarja-Liis Ilus
Maarja-Liis Ilus Foto: Erakogu

Laulja Maarja-Liis Ilus soovitab

Aastaid tagasi külastasin Jaapanit üsna tihedalt ja sealne köök sai kiirelt mu lemmikuks. Tokumaru on pea ainus koht Tallinnas, kus saan neid suurepäraseid maitseid taas nautida. 

Kõige sagedamini külastan Solarise Tokumaru, kus minu vaieldamatuks lemmikuks on katsu-karri kanaga. On suur rõõm, et Tokumaru kõrge kvaliteet on ajas püsinud.

PÖFFi pileti või kaelakaardiga soodustus 10% põhimenüüst

VAPIANO

Jaanus Koort
Jaanus Koort Foto: Erakogu

Saatejuht Jaanus Koort soovitab

Minu jaoks on Vapiano koht, kus on väga mõnus lõunatamas ja õhtustamas käia ja seda nii üksi kui kaaslas(t)ega. Kuna tegutsen igapäevaselt peamiselt Tallinna kesklinnas, siis satun kõige tihedamini just Solarise Vapianosse, kuid loomulikult pole mulle võõrad ka teised Tallinnas olevad Vapiano restoranid. Minu lemmikuteks on kindlasti pastad. Kuna Vapiano pakub enam kui kümmet eri pastasorti, siis pole veel juhtunud, et mul Vapiano pastadest isu täis oleks saanud: alati on, mille vahel valida ja mida nautida. Lisaks pastadele olen ma ka pitsade austaja ning needki on Vapianos ülimaitsvad.

Lisaks heale söögile ja joogile meeldib mulle Solarise Vapiano asukoht. Istuda teisel korrusel akna ääres ja nautida mõnusat kõhutäit, samal ajal vaadates kesklinna sigimist ja sagimist – see aitab korraks aja maha võtta ja mõtteid koondada.

PÖFFi pileti või kaelakaardiga salati, pasta või pitsa kõrvale tasuta pokaal veini või Cappy mahl

PÖFF TARTUS

Kohvik-resto JOP

Katrin Metsaots
Katrin Metsaots Foto: Erakogu

Toidufotograaf ja -blogija Katrin Metsaots soovitab

Igal linnal on oma, meil on JOP – see pisut teistsugune, pisut omamoodi. Tänapäeva inimene otsibki midagi teistsugust, mis pakub meelierutavaid elamusi ja naudinguid. Nii minagi.

Parim röstitud peet ja kitsejuust! Jah, nad panid mind kitsejuustu armastama. Aitäh, JOP!

JOP-is kohtuvad kunst ja disain, tänapäev ja ajalugu, omavahel kombineeritud toit ja jook – tõeliselt inspireeriv. Kui sul veab, jõuad ka veel nende peedi-kitsejuustu kombot maitsma.  Parim! Garanteerin.

PÖFFi piletiga soodustus 15% ja kaelakaardiga 20% kogu menüüst (välja arvatud lõunamenüü ja eripakkumised)

KAMPUS

HOL
HOL Foto: Erakogu

DJ-duo HOL soovitab

Kampus on meie number üks! Me ei tea vist teist sellist kohta, kus oleks absoluutselt igal ajal mõnus olla. Sealne miljöö sobib ideaalselt nii päevaseks business lunch’iks kui ka õhtuseks hängimiskohaks.

Meiesugused otsustusvõimetud võivad seal muidugi parajalt hulluks minna, sest seal on lausa 3 erinevat kööki – KAUSS, Uulits ja peakoka nurk… ning loomulikult isutab ju alati korraga kõige järele! Meie süda kuulub igatahes Kataifi krevettide ja soolakaramelli ja peekoniga burgerile! Eriline kiitus ka Kampuse kokteilidele, mida saab seal nautida hiliste õhtutundideni. Julgeme väita, et Tartus ei saa kusagil paremaid!isutab ju alati korraga kõige järele! Meie süda kuulub igatahes Kataifi krevettide ja soolakaramelli ja peekoniga burgerile! Eriline kiitus ka Kampuse kokteilidele, mida saab seal nautida hiliste õhtutundideni. Julgeme väita, et Tartus ei saa kusagil paremaid!

PÖFFi sama päeva piletiga joogid baaris -10%

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles