Galerii: Aasia laternafestival tõi Lauluväljakule 40-meetrise draakoni

Elu24
Copy

Sel nädalal jõudsid Tallinna Lauluväljakule 11 suurt ligi 40 tonni kaaluvat merekonteinerit, mis toimetasid siia valgusinstallatsioonid Suurima Aasia laternafestivali tarbeks otse New Yorkist.

Valguskujusid panevad järgmise kolme nädala jooksul püsti 16 Hiina käsitöömeistrit. Massiivseid terasskulptuure on võimalik näha juba 6. detsembril ja kuni jaanuari keskpaigani igal nädalavahetusel.

Enam kui 50 riigis rännanud maagiline vaatemäng on inspireeritud loodusest - näha saab siidist loomi kui taimi. Teiste seas püstitatakse lähipäevil lauluväljakule ka massiivne 3,5 meetrit kõrge ja 40 meetrit pikk draakoniskulptuur.

Festivali korraldaja Jaanus Jegorovi sõnul sobib Aasia laternafestival kõigile: «Pimedal ajal annab valgus inimestele juurde energiat ja tekitab head tuju – juba selle pärast tasub tulla.»

«Lisaks valgusskulptuuridele on festivalil kohal ka Hiina käsitöölised ja näitlejad, kes viivad läbi erinevaid töötube ja teatrietendusi. Kohapeal pakutakse Aasiapärast toitu ja avatud on jõululaat. Seega tegevust jagub igas vanuses külastajatele,» lisab Jegorov.

Hiina laternafestivali juured ulatuvad enam kui 2000 aasta tagusesse Han dünastia aega. Aja jooksul hakati laternatest looma huvitava disainiga värvilisi objekte ja sellised festivalid said populaarseks ka teistes riikides.

Valguslaternad on Hiinas lootusesümboliks ja traditsiooniliselt on laternafestival seotud Hiina uusaastapidustustega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles