Laupäev mängib ennast osavalt välja võimalikust suluseisust ja sööstab sihikindlalt oma viie kontra rünnakuga filmielamust skoorima

PÖFF
Copy
Kaader filmist "Küljejoon"
Kaader filmist "Küljejoon" Foto: pöff.ee

PÖFFi laupäevane turniir algab jalgpalli ühest kasvulavast Nigeeriast, sprindib seejärel õigusemõistmise kannul metsikusse Argentiinasse, kogub hinge Kanada emotsioonilagendikel, triblab läbi Uruguai pensionäride paranoilisi allilma käike ning peab maha suurejoonelise finaali otse keset apokalüpsist.

Asendused varumängijate pingilt ehk kogu laupäevase programmi leiad siit.

Küljejoon

L, 23. november kell 19:00 Coca-Cola Plaza, Saal 7, Tallinn

Akuutse ja põneva teemakäsitlusega dokumentaalfilm avab jalgpallitööstuse varjupoole, millest ühe suure osa moodustavad kõik need katkenud edulood, kus kolmandatest riikide rängast vaesusest on mängitakse end miljonärist professionaalse jalgpalluriks. Läbi endise Inglismaa kõrgliiga jalgpalluri, kes nüüd Nigeerias noori tulevikutalente treenib, tuuakse vaatajani adrenaliini ja suuri riske täis maailm, kus pagulase või ihaldatud mängija staatust Euroopas võib eristada vaid üks mööda löödud värav.

Salajane

L, 23. november kell 20:00 Apollo Kino Solaris, Saal 4, Tallinn

Metsik Argentiina põnevusfilm, mille peaosas teeb hiilgava rolli „Mootorratturi päevikutest“ tuntud Rodrigo de la Serna, toimib korraliku adrenaliinipumbana. Filmi eksootilise päritolumaa kõrval on selle salakütte jahtiv süžeekeeris põletav teema ka Eestis, kus petuskeemid, manipulatsioon ja arveteõiendamine loodetavasti niivõrd karmikoelistesse veresaunadesse ei küündi.

Paeluss

Rahvusvaheline esilinastus

L, 23. november kell 21:00 Coca-Cola Plaza, Saal 6, Tallinn

“Paeluss” on nõnda eriline, et raske on hoida end tagasi, et seda üldjuhul kirevas programmis kahe silma vahele jäävat vaatamist mitte otse soovitada. Absurdsest huumorist läbi immitsetud film avab depressiooni hiirvaikseid kulgemisvorme läbi eriilmeliste inimeste niivõrd ehedalt ning ei jäta võimalustki mõistmisel ja lähedusel mitte kasvada. “Paeluss” loob vaatajale mänguruumi jälgida elu raskusi oma obskuursuses ning näha jaburalt taskulambist vibisevat valgust nende inimeste emotsioonitunnelite lõpus.

Koera surm

Maailma esilinastus

L, 23. november kell 15:45 Kino Sõprus, Tallinn

Kuldses eas Silvia ja Mario elavad igati soliidset elu Montevideo linnas hetkeni, mil seda raputavad kaks sündmust – pensionipõlv ühes koera surmaga, mis käivitavad paraja märuli hullumeelsuse ja paranoia piirimail. Kuidas saab olla ühe koera surmas midagi naljakat? Ei olegi. Küll aga täidavad ninasõõrmed naerutava muhelemisega filmi hästi kirjutatud karakterid ning jampslik situatsioonikoomika.

Pimedus

Rahvusvaheline esilinastus

L, 23. november kell 18:15 Kino Sõprus, Tallinn

Kolm õde, peategelane Stella, Luce ja Aria, kasvavad isoleeritud maailmas, mis piirdub vaid apokalüpsise eest kinni naelutatud koduga. Tüdrukute ainus kontakt välimaalimaga toimub läbi nende isa, kes käib toidumoona oma perele igapäevaselt toomas. Kuigi ajataju on selles ulmelises maailmas muutunud hoomamatuks, ei pidurdu õdede igapäevane naiseks sirgumise protsess, mis peegeldamise ja imiteerimise asemel toimub väljaspool ühiskondlikku suunamist, survet ja eeskujusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles