Pildid: 12 sõrme ja 19 varbaga naist peetakse nõiaks

Inna-Katrin Hein
Copy

India idaosas elav Kumar Nayak sündis lisasõrmede ja –varvastega ehk tal on polüdaktüülia.

Ganjami piirkonnas Odishas elaval 63-aastasel naisel on 12 sõrme ja 19 varvast, mille tõttu on ta peaaegu kogu oma elu end peitnud, kuna teda peetakse nõiaks, teatab dailymail.co.uk.

Naise sõnul on ta elu olnud üsna keeruline, teda põlatakse, teda on rünnatud ja üritatud tappa.

Pärast tema sündi kaalusid ta vanemad, kas lasta liigsed sõrmed ja varbad ära opereerida, kuid selleks ei jätkunud raha. Indialanna sõnul õppis ta koos lisasõrmede ja -varvastega elama ega tee enam ammu mõnitavatest kommentaaridest välja.

«Sündisin defektiga ja pere ei saanud vaesuse tõttu mind operatsioonile viia. Olen juba 63-aastane ja oma eripäraga harjunud. Peale pereliikmete keegi minuga eriti ei suhtle. Naabrid hoiavad eemale, kuna peavad mind nõiaks, kes võib nende elu ära rikkuda,» sõnas naine.

Kumar Nayakil on 12 sõrme ja 19 varvast.
Kumar Nayakil on 12 sõrme ja 19 varvast. Foto: India Photo Agency / SWNS/Scanpix

Iga 1000 sünni kohta on üks laps, kellel on lisasõrmed või -varbad, kuid Nayak on äärmuslik juhtum, sest tal on neid väga palju. Tavaliselt on inimesel ülearu mõni sõrm või varvas, kuid väga harva on lisa korraga nii sõrmedel kui ka varvastel.

Siiski on üks naaber, kes naist ei pelga ja talle kaasa tunneb. «Ta lisavarbad ja -sõrmed on geneetilise mutatsiooni tagajärg ning sellel ei ole mitte midagi pistmist nõidusega. Mul on kahju, et perekond ei saanud teda operatsioonile saata,» sõnas naaber.

Polüdaktüülia puhul soovitatakse liigsete sõrmede ja varvaste eemaldamise operatsioon teha siis, kui laps on 1–6-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles