Prints Andrew skandaal võib mõjutada ta tütre printsess Beatrice’i pulma

Inna-Katrin Hein
Copy
Briti printsess Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi kihlusfotol
Briti printsess Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi kihlusfotol Foto: ALPR/ADM/Capital Pictures/Scanpix

Briti prints Andrew’d seostatakse ameeriklasest pedofiili Jeffrey Epsteini seksiimpeeriumiga, kuid prints eitab seda.

Briti meedia teatas, et prints Andrew intervjuu BBC saatele «Newsnight», milles rääkis Epsteinist, kahjustas ta niigi halba mainet veelgi.

Õukonnaekspertide arvates mõjutab 59-aastase prints Andrew ümber lahvatanud skandaal ta 31-aastase tütre printsess Beatrice’i pulma.

Briti printsess Beatrice ja ta kihlatu Edoardo Mapelli Mozzi oktoobris 2019
Briti printsess Beatrice ja ta kihlatu Edoardo Mapelli Mozzi oktoobris 2019 Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Arvatakse, et kui varem plaaniti avalikku pulma, millest oleks tehtud teleülekanne, siis nüüd võidakse teha perekeskne pulm, et mitte liigset tähelepanu tõmmata. 

Printsess Beatrice kihlus Itaalia aadliperekonda kuuluva 34-aastase Edoardo Mapelli Mozziga septembris. Kihluseteate kohaselt peaks nende abiellumine leidma aset 2020. aasta kevadel.

Printsess Beatrice’i noorem õde printsess Eugenie abiellus 2018. aasta oktoobris Windsori lossi St. George’i kabelis kihlatu Jack Brooksbankiga. Nad said suured pulmad, kus oli kohal palju esimese suurusjärgu kuulsusi.

Eugenie ja ta mehe pulmas oli siiski vähem külalisi kui mais 2018 abiellunud prints Harry ja Meghan Markle’i pulmas. Samas oli see pulm suurejooneline ja brittidele meelejärele.

Printsess Eugenie pulm läks maksma üle 2,3 miljoni euro. Briti meedia küsis, et miks pidi printsessi, kellele ei ole kuninglikke kohustusi, saama õiguse pidada kallis pulm, mille osa raha tuli maksumaksjate taskust.

Briti printsess Eugenie ja Jack Brooksbank 12. oktoobril 2018 oma pulmafotol
Briti printsess Eugenie ja Jack Brooksbank 12. oktoobril 2018 oma pulmafotol Foto: Alex Bramall/AP/Scanpix

Õde Eugenie ja isa Andrew skandaali tõttu võib Beatrice suurest pulmast ilma jääda. Võimalik, et selle tõttu peab Beatrice leppima väikese pulmaga, mis võib toimuda Ühendkuningriigi asemel hoopis Itaalias.

Briti kuninglikust perekonnast raamatuid kirjutanud Christopher Warwicki arvates on prints Andrew end oskamatu käitumise ja väljaütlemistega mässinud sügavale skandaalivõrku ning see mõjutab ka ta pereliikmeid, kaasa arvatud printsess Beatrice’i.

Prints Andrew esitas ametliku vabanduse, et ta kahjustas oma perekonna mainet.

Skandaal algas, kui prints esines BBC saates «Newsnight», milles ta üritas selgitada oma seotust alaealiste tüdrukute seksuaalse ärakasutamise eest karistatud ameeriklase Jeffrey Epsteiniga.

Prints Andrew märtsis 2019
Prints Andrew märtsis 2019 Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

See ei tulnud tal just hästi välja, jättes mulje, et ka tema kasutas noori tüdrukuid seksuaalselt ära. Pärast seda ütlesid mitmed koostööparnerid Andrew’st lahti.

Vähemalt 10 naist süüdistab Epsteini, kes tegi augustis New Yorgi vanglas enesetapu, enda seksuaalses ärakasutamises ja vägistamises.

Nende naiste sõnul olid nad 2000. aastate alguses teismelised, kui neid meelitati selle jõuka mehe seksiimpeeriumisse.

Kuninganna Elizabeth II ei ole kommenteerinud ta poja ümber lahvatanud skandaali, kuid vabastas ta mõneks ajaks esinduskohustustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles