Briti diplomaat valas õli tulle: ma ei mäleta prints Andrew ööbimist minu residentsis

Inna-Katrin Hein
Copy
Prints Andrew novembris 2019
Prints Andrew novembris 2019 Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Briti endine peakonsul USAs New Yorgis Thomas Harris kinnitas, et prints Andrew külastas tõepoolest 2001. aasta aprillis New Yorki, kuid ei ööbinud mitte tema residentsis, nagu kuningliku pere liikmed tavaliselt teevad, vaid mujal.

Prints Andrew sõnas varem, et ööbis Harrise juures ajal, mil ta väidetavalt seksis 17-aastase Virginia Robertsiga, teatab mirror.co.uk.

Prints tunnistas, et ta võis külastada alaealiste ärakasutamise eest karistada saanud ameeriklasest miljonäri Jeffrey Epsteini New Yorgi kodu, kuid kindlasti ei jäänud ta sinna ööbima, vaid ta ööbimispaik oli Briti peakonsuli kodus.

Prints Andrew juulis 2019
Prints Andrew juulis 2019 Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

«Ma ei mäleta, et prints Andrew oleks 2001. aasta aprillis minu elukohas ööbinud. Mul ei ole kirjas, millal keegi kõrgetest külalistest New Yorgis oli, kuid Buckinghami paleel on kindlasti. Igatahes ei mäleta ma prints Andrew visiiti,» teatas eksdiplomaat.

Harris pidas New Yorgis peakonsuliks olles päevikut, kuid tal ei ole seda enam alles ja ta ei saa sealt kontrollida, kas prints Andrew oli ta külaline.

Virginia Roberts, kes oli üks Jeffrey Epsteini seksiimpeeriumi ohvritest, mäletab prints Andrew'ga kohtumist 2001. aasta lihavõtete ajal. Naise väitel sundis Epstein teda kolmel korral printsiga seksima.

Buckinghami palee andmetel oli prints Andrew 2001. aasta USA visiidi ajal New Yorgis ja Bostonis, kuid ei täpsustatud, kus ta ööbis.

Kuninganna Elizabeth II vabastas oma poja prints Andrew pärast katastroofilist intervjuud BBC saates «Newsnight» ajutiselt kuninglikest kohustustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles