Iga aasta novembri kolmandal neljapäeval jõuab kogu maailmas müügile Beaujolais Nouveau vein, mida toodetakse Prantsusmaa Beaujolais’ piirkonnas Gamay noir' viinamarjadest.
Pildid: jaapanlased suplesid veinivannis ja jõid noort Prantsuse veini
Jaapanlased tähistavad selle veini saabumist veinipeoga, võttes veinivanni ja juues noort veini, teatab afp.com.
Üks sellistest pidudest toimus Tokyost läände jäävas Hakone Kowakien Yunessuni kuurordis, kus inimesed hüppasid kuumaveeallika basseini, mille veele oli lisatud veini.
Sündmusel osalesid ka lapsed. Kui vanemad jõid basseinis olles veini, siis lapsed said ujuda kuumas veiniseguses vees ning nautida nende klaasidesse valatud mahla.
Jaapan on Beaujolais Nouveau suurim turg ja seda veini imporditakse sinna aasta lõpuni kuni 5,3 miljonit pudelit.
Selle veini sõbrad avavad pudelid novembri kolmanda neljapäeva öösel, kui kell on kohaliku aja järgi 00.01.
Veini, mis prantsuse keeles kannab nime «vin de primeur», toodetakse üsna väikesel alal Beaujolais Saône’i jõe orus.
Tegemist on noore veiniga, mida ei lasta vaatides laagerduda, vaid kääritatakse lühikest aega ja pannakse peaaegu kohe pudelisse. Selle tõttu on veinis vähe looduslikke ühendeid tanniine, mis annavad veinile kuiva maitse. Vein valmib Gamay noir' viinamarjadest, mida kääritatakse purustamata. See annab veinile kerguse ja tugeva puuviljamaitse.