Kosovo peaminister soovis Vatikanile jõulude asemel häid lihavõtteid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovo peaminister Hashim Thaci märtsis Tallinnas Postimehele intervjuud andmas.
Kosovo peaminister Hashim Thaci märtsis Tallinnas Postimehele intervjuud andmas. Foto: Mihkel Maripuu

Kosovo peaminister Hashim Thaci sai jõuluperioodil hakkama suure libastumisega, kui soovis katolikule kirikule jõulude asemel häid lihavõtteid.

Oma pidulikus tervituses ütles peaminister, et lihavõtted on üks olulisemaid pühasid katoliiklikus maailmas, kirjutab Female First.

Ta jätkas oma ametlikus tervituskõnes Vatikanile ja kõigile katoliiklastele õnnitlustega Kristuse ülestõusu puhul, kuigi oleks pidanud rääkima tema sünnist.

Peaminister lisas, et loodab, et lihavõttepidustused toovad Kosovo katoliiklastesse ka «rohkem soojust, lootust ja edumeelsust» ning et need soosiks ka «ühiskondlikku arengut, üksmeelsust ja rahu».

Kui peaministri kabineti ametnikud viga märkasid, ilmus kohe Thaci’i ametlikul kodulehel parandatud avaldus, kus endise asemel sooviti «häid rõõmusõnumeid» pühade ajaks.

Kosovo Vabariigi iseseisvus on osaliselt tunnustatud. Riik asub teadaolevalt endise Jugoslaavia pinnal ning selle rahvusenamuse moodustavad albaanlased, kes tunnistavad üksnes Islami traditsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles