Vaata, millised on maailma kõige ohtlikumad riigid

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kuigi Liibanon ei ole turvalisuse osas just kõige kõrgema riskiga riik, on ta übritsetud riikidega, kuhu ei soovitata puhkusereisile minna. Ka Liibanonis olles tuleb tegelikult ettevaatlik olla. Hiljuti tuli riiki külastanud turistidel arvestada näiteks rahvarahutustega, kus pandi ka autorehve põlema.
Kuigi Liibanon ei ole turvalisuse osas just kõige kõrgema riskiga riik, on ta übritsetud riikidega, kuhu ei soovitata puhkusereisile minna. Ka Liibanonis olles tuleb tegelikult ettevaatlik olla. Hiljuti tuli riiki külastanud turistidel arvestada näiteks rahvarahutustega, kus pandi ka autorehve põlema. Foto: Reuters / Scanpix

Interaktiivse maailmakaardi abil saab teada, millised on maailmas näiteks kõige ohtlikumad riigid, kust tasuks nii turvalisuse kui ka näiteks haiguste vältimiseks eemale hoida.

Interaktiivse maailmakaardi «Travel Risk Map» andmetel on sellised riigid nagu Afganistan, Iraak, Somaalia, Süüria ja Sudaan kõige kõrgema reisiturvariskiga riigid maailmas, vahendas Manchester Evening News

Sierra Leone, Libeeria, Niger, Põhja-Korea, Venetsueela ja Haiti troonivad aga kõrge terviseriskiga riikide edetabelis. Nimelt on nendes riikides suur võimalus saada endale mõni nakkushaigus. 

Maailma terviseturvalisuse kaart.
Maailma terviseturvalisuse kaart. Foto: Kuvatõmmis Travel Risk Map kodulehelt

Travel Risk Map loodi koostöös turvalisuse ja riskiekspertidega, kes kaardistavad igal aastal kõik maailma riigid meditsiiniliste, turvalisuse ja liiklusriskide osas. 

Kõige vähem peavad oma tervise pärast muretsema aga need, kellel on plaanis reisida Euroopas, USAs, Jaapanis, Lõuna-Koreas, Lõuna-Aafrikas, Austraalias ja Uus-Meremaal. Nimelt on nendes piirkondades kõige väiksem võimalus mõni nakkushaigus saada. 

Kõige väiksem oht reisijate julgeolekule on kaardi andmetel sellistes riikides nagu Norra, Island, Šveits, Sloveenia, Gröönimaa, Soome ja ka näiteks Eesti.

Maailma ohutuimad riigid on märgitud rohelise ja kollasega. Kõige ohtlikumad aga punasega.
Maailma ohutuimad riigid on märgitud rohelise ja kollasega. Kõige ohtlikumad aga punasega. Foto: Kuvatõmmis World Travel Mapi kodulehelt

Turvaline on reisida ka näiteks Eestis ning mujal Euroopas ja USAs, Kanadas, Hiinas, Austraalias ja Uus-Meremaal. 

Mõned maailma kõige ohtlikumad teed, mida tasuks vältida, asuvad aga näiteks Vietnamis, Venezuelas, Belisis, Saudi Araabias, Dominikaani Vabariigis, Lõuna-Aafrikas ja Tais.

Maailma kõige ohtlikumate ja ohutumate teedega riikide kaart.
Maailma kõige ohtlikumate ja ohutumate teedega riikide kaart. Foto: Kuvatõmmis World Travel Mapi kodulehelt

Travel Risk Map on iga-aastaselt avaldatav interaktiivne kaart, mida kasutatakse palju reiside planeerimisel. Kaardi abil on võimalik kontrollida mistahes maailma riigi riskitaset.

Vaata ja kontrolli siit oma järgmise reisisihtkoha turvalisuse taset. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles