Video: Kanada legendaarne baarmen soovis, et pärast surma pandaks ta varbad viski sisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaks klaasi viskiga. Pilt on illustreeriv
Kaks klaasi viskiga. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Kanada baarmeni Dick Stevensoni sooviks oli, et pärast surma lõigataks ta kümme varvast ära, et neid saaks kasutada tema loodud Hapu Varba viskikokteilile maitse andmiseks.

Yukonis elanud Stevenson suri möödunud nädalal 89-aastasena ja ta soov võib nüüd teoks saada, teatab telegraph.co.uk.

Baarmeni tütre Dixie Stevensoni sõnul meeldis isale vempe visata ja tähelepanu keskpunktis olla. «Isale meeldis tähelepanu ja ta sõnas, et saab pärast surma kuulsamaks kui oli eluajal,» teatas tütar.

Tütar viib isa tuha ja ta kümme varvast Dawson City Downtowni hotelli baari, kus isa töötas ja oma «varbakokteili» esimest korda tegi. Stevensoni tuhk on suure varba kujulises urnis, mis pannakse välja Downtowni hotelli fuajeesse.

«Varbakokteili» puhul on tegemist alkohoolse joogiga, mis koosneb viskist, millesse pannakse maitse lisamiseks mumifitseeritud inimvarvas. Joojal tuleb jook endale sisse kallata nii, et varvas puudutaks huuli.

Kui Stevenson varbaga viskit pakkuma hakkas, oli vaid käputäis julgeid, kes seda maitsta tahtsid, kuid üsna kiiresti hakkas jook populaarsust koguma. 

Nüüd tegutseb Kanadas Sourtoe Coctail Club, kuhu kuulub umbes 100 000 inimest.

Hotelli teatel on varbaga viski nende klientide seas väga populaarne ja varbaid on hakatud lausa varastama. Selle tõttu kehtestati varbavarastele 2500 Kanada dollari (1700 eurot) suurune trahv.

Hotelli baaril on praegu viski maitsestamiseks kuus varvast, mille seas on ka Briti ultraalteedi Nick Griffithsi omi. Osa sportlase varbaid sai 2018 Yukoni maratoni ajal külmakahjustuse ja need tuli amputeerida. Griffiths annetas need «varbaviskit» pakkuvale Kanada hotellile.

Ultrasportlane kohtus kuulsa baarmeniga möödunud aasta septembris. Ta külastas ka Dawson City Downtowni hotelli baari, kus ta sai rüübata viskit, milles oli ta enda varvas.

«Stevenson on huvitav inimene ja tal on kindel plaan, mida tema varvastega pärast ta surma teha. Need varbad kestavad kauem kui tema elu,» sõnas sportlane.

Varvaste mumifitseerimiseks soola abil kulub pool aastat, seega on Stevensoni varbad tarbimisküpsed 2020. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles