Video: austraallast süüdistatakse oma kanepikasvanduse kaitseks maastikupõlengu süütamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Maastikupõleng New South Walesis Sydney lähedal
Maastikupõleng New South Walesis Sydney lähedal Foto: PETER PARKS/AFP/Scanpix

Austraalias New South Walesis süüdistatakse meest oma kanepikasvanduse kaitsmiseks maastikupõlengu süütamises.

Tuletõrjujate teatel said nad teate ulatusliku põlengu kohta Sydney ja Brisbane’i vahel asuvas Norther Tablelandis Eboris 14. novembril, nüüdseks on tuli levinud 5400 hektari suurusel alal ja nad ei ole seni suutnud seal põlengule piiri panna, teatab abc.net.au.

Politsei taba 51-aastase Gavin James Gardineri 15. novembril ja talle esitati süüdistus tahtlikus süütamises. 18. novembril peab ta Armidale’is kohtu ette astuma.

Tuletõrjeinsperktor Ben Shepherd sõnas, et hoolimata praegustest suurpõlengutest New South Walesis ja Queenslandis, eiravad inimesed tuletegemise keeldu, põhjustades sellega uusi põlenguid. 

«Need süütajad ei saa aru, et maastikupõlengud hävitavad hooneid, autosid, aedu ja põlde. Inimesed jäävad kogu oma varast ilma,» lisas inspektor.

New South Walesis Sydney lähedal Nabiacis elav Rick Wright jäi maastikupõlengu tõttu kogu oma varast ilma
New South Walesis Sydney lähedal Nabiacis elav Rick Wright jäi maastikupõlengu tõttu kogu oma varast ilma Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Tuletõrjujate sõnul kardavad kohalikud oma kodudest ilma jääda, kuid samas ei luba vabatahtlikke tuletõrjujaid tegeleda kustutustöödega, kuna nende sõnul on nad neile kuuluvale maale sissetungijad.

Vabatahtlikud kustutamas põlengut New South Walesis Sydney lähedases Hillsville'is
Vabatahtlikud kustutamas põlengut New South Walesis Sydney lähedases Hillsville'is Foto: PETER PARKS/AFP

Kümned tuletõrjujad tegelesid nädalavahetusel ka nende põlengutega, mis ohustavad Sydneyt. Eelkõige selle suurlinna loodeosa eeslinnu.

Austraalia idarannikul on tuli levinud nädalaga rohkem kui 1 miljoni hektari suurusele alale. Põlengutes on hukknunud vähemalt neli inimest ja üle 300 hoone on langenud tuleroaks.

Meteoroloogide teatel jätkuvad Austraalia idarannikul kuumad ja kuivad ilmad, lootust vihmale on alles detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles