Galerii: araabiahõnguline PÖFFi avamine tõi kokku särasilmse filmiseltskonna

Spekter
Copy

23. Pimedate Ööde filmifestival, mille fookuses on araabia filmikunst, sai täna ametliku avapaugu Tallinnas Alexela kontserdimajas.

Avatseremoonia algas kell 19 Alexela kontserdimajas ja selle lavastas Ingmar Jõela. Välja kuulutati Bruno O´Ya stipendiumi saaja. Õhtut juhtis näitleja Kristjan Lüüs.

Festivali avafilm on Maryam Touzani draama «Aadam», mille Maroko on esitanud Oscarile.

Kokku on 14. novembrist 1. detsembrini Tallinnas ja Tartus toimuva Pimedate Ööde filmifestivali põhiprogrammis 200 filmi 77 riigist. 21 filmi võistleb festivali 10 000 euro suurusele peaauhinnale. Neljas võistlus- ja 11 eriprogrammis on 31 maailma- ja 31 rahvusvahelist esilinastust, mis märgib festivali rekordit. 11 filmi on esitatud parima mitteingliskeelse filmi Oscarile.

Oma uusi filme esitlevad tänavusel festivalil sellised nimekad režissöörid nagu PÖFFi tänavune elutööpreemia laureaat Andrei Kontšalovski, Goran Paskaljević ja Milcho Manchevski.

Festivali kajastavad filmimaailma juhtivad väljaanded nagu Variety, The Hollywood Reporter ja Screen International.

Koos filmitööstuse üritusega industry@Tallinn & Baltic Event saabub PÖFFile üle 1300 külalise.

Esimest korda leiab Kohtla-Järvel ja Narvas aset PÖFFi harufestival KinoFF, mille kavas on Vene uued filmid.

Jätku saavad juba vaatajate poolehoiu võitnud eriprogrammid «doc@poff», «Öised värinad», «Screen Internationali kriitikute valik», «Moekino», «Goethe Instituut esitleb uusi Saksa filme», «Eesti Olümpiakomitee spordifilmide programm », «TV Beats» ja «Signatuurid». «Panoraami» asemel on kavas programm «Värsked hoovused».

Samal ajal PÖFFiga leiavad aset ka noorte- ja lastefilmide festival Just Film ning lühifilmide ja animatsiooni festival PÖFF Shorts.

Tutvu filmifestivali kavaga SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles