Pildid ja video: Inglismaa uputus ei jää Veneetsia omale alla

Inna-Katrin Hein
Copy

Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is sajab paduvihma, mille tõttu on tekkinud ulatuslikud üleujutused.

Briti meteoroloogiateenistuse sõnul on seal osades paikades hullem olukord kui Itaalias Veneetsias, kus on igasügisene üleujutus, teatab telegraph.co.uk.

«Itaallased arvavad, et neil on kohutav olukord, kuna veetase on kõrge. Meil on sama ja veel hullem,» teatasid meteoroloogid. 

Lisaks vihmale on Ühendkuningriigi osades paikades sadanud ka lörtsi ja lund, mis on sulanud ja veetaset kergitanud.

Meteoroloogide ennustuste kohaselt vihmasajud jätkuvad ning seega ei ole niipea vee alanemist oodata.

Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is on üleujutused. Tulvavesi Doncasteris
Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is on üleujutused. Tulvavesi Doncasteris Foto: Mark Ramsay / SWNS/Scanpix

Briti valitsus saatis üleujutuskohtadesse päästetöötajatele appi sõdurid, kes ehitavad elupiirkondade kaitseks liivakottidest tõkkeid ja päästavad veelõksu jäänud elanikke.

Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is on üleujutused. Pildil Briti peaminister Boris Johnson koos üleujutuspiirkonda appi saadetud sõduritega
Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is on üleujutused. Pildil Briti peaminister Boris Johnson koos üleujutuspiirkonda appi saadetud sõduritega Foto: Danny Lawson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Võimude andmetel on möödunud nädalal alanud üleujutus mõjutanud umbes 14 400 majapidamist.

Docasteris tõusis paduvihmade tõttu Doni jõgi üle kallaste ja inimesi on evakueeritud paikadesse, kus üleujutust ei ole.

Briti konservatiivse partei juht ja peaminister Boris Johnson ning opositsioonis oleva tööpartei juht Jeremy Corbyn külastasid üleujutusala, et avaldada vee tõttu kannatanutele toetust.

Johnson ei olnud Lõuna-Yorkshire’is oodatud külaline, ta vilistati seal välja.

«Mul on üsna ükskõik, kas oled siin või mitte. Ma ei soovi sinuga rääkida, vaid jätkan seda, mis mul enne sinu saabumist pooleli jäi,» sõnas Doncasteri lähedal Fishlake’is elav naine peaministrile.

Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is on üleujutused. Briti peaminister Boris Johnson vestlemas Fishlake'is kohalikega
Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is on üleujutused. Briti peaminister Boris Johnson vestlemas Fishlake'is kohalikega Foto: DANNY LAWSON/AFP/Scanpix

Veel üks kohalik teatas Johnsonile, et peaministrist ei ole neile mitte mingisugust abi.

Üleujutusalade elanikud on Johnsoni peale vihased, kuna nende arvates viivitas valitsus kriisiolukorra tekkides abi saatmisega.

«Ma ei saa aru, mida sa siin teed. Sa ei ole liigutanud sõrmegi, et meid aidata,» teatas üks inglane.

Johnson sõnas teda kritiseerinutele, et valitsus reageeris õigeaegselt ja piirkonnas olevad sõdurid abistavad kohalikke ööpäev läbi.

Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is on üleujutused. Vette jäänud auto Lincolnshire'is Bardneys
Ühendkuningriigis Lõuna-Yorkshire’is ja Lincolnshire’is on üleujutused. Vette jäänud auto Lincolnshire'is Bardneys Foto: Tom Maddick / SWNS/Scanpix

Ühendkuningriigis toimuvad 12. detsembril parlamendivalimised, kus Johnsoni konservatiivset parteid peetakse soosikuks.

Suurbritannia peaks Euroopa Liidust lahkuma 31. jaanuaril 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles