Svaasimaa kuningas «näitab vaesunud töötajatele keskmist sõrme,» soetades 15 miljoni eest luksusautosid

Elu24
Copy
Svaasimaa Kuningas Mswati III
Svaasimaa Kuningas Mswati III Foto: TASS/Scanpix

Svaasimaa kuningas Mswati III sattus kriitikatule alla, kuna väidetavalt on mees kulutanud üle 15 miljoni euro, et soetada oma 14 naisele autopargi jagu luksusautosid, vahendab Daily Mail. 

Väidetavalt importis Kuningas Mswati III vaesunud Aafrika riiki 19 Rolls-Royce'i ja 120 BMW-d. Aga see pole veel kõik, sest nüüd süüdistatakse kuningat oma käitumisega rahvale keskmise sõrme näitamises. Svasimaa keskmine kuupalk jääb alla 130 euro. 

Megaarikka monarhi viimased luksuslikud ostud tulid päevavalgele ajal, kui Svasimaa rahvas oli kogunenud pealinna Mbabane tänavatel protestima kuninga ekstravagantsete kulutuste vastu.

Tunnistajate sõnul märgati Lõuna-Aafrika piiril Svasimaa poole suuna võtnud hiiglaslikku kaubaautot, mis vedas tipptasemel viimase mudeli BMW-sid. 

Opositsioonipoliitik Wandile Dludlu süüdistab kuningat «enda ja perekonna jätkuvas luksusega üle kuldamises», vahendab TimesLive.

 Kuningas Mswati III Venemaal kalashnikovi katsetamas.  
 Kuningas Mswati III Venemaal kalashnikovi katsetamas.  Foto: Scanpix

«Pehmelt öeldes näitab kuningas üles ülbust ja jultunust enda alamate suhtes. See on monarhi poolt vaeste inimeste täielik halvustamine,» ütles Dludlu väljaandele.

«Ta näitab oma rahvale põhimõtteliselt keskmist sõrme ja tõestab kõigile, et talle ja tema perele kehtivad teised reeglid ja seadused,» lisas Dludlu.

Forbesi andmetel on 51-aastasel kuningal 14 naist ja 23 last ja monarh on üks maailma rikkamaid kuningaid, kelle pangas on hinnanguliselt 210 miljonit eurot.

«Eelmisel nädalal toimetati Svaasimaale kokku 19 Rolls Royce'i luksusautot, mis on mõeldud  kuninga, tema ema ja naiste ainuõiguslikuks kasutamiseks,» teatas Dludlu väljaandele.

Seejärel kutsus Dludlu riigi 1,3 miljonit inimest «silmitsi seisma selle kurja režiimiga, mis hoiab meid endiselt orjuses» ja utsitas rahvast kuninga vastu võitlema ja tagasi nõuda see, mis kuulub õigusega kogu rahvale. 

Üks ajakirjanik jagas Twitteri vahendusel pilte luksusautodest, mis väidetavalt kuningale toimetati:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles