Pildid ja video: San Francisco sai kliimaaktivist Greta Thunbergi seinamaali (1)

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikides San Franciscos avati 12. novembril suur seinamaal, millel on kujutatud teismelist kliimaaktivisti Greta Thunbergi.

Seinamaali suurusega18 meetrit kord 9 meetrit tegi kohalik kunstnik Andres Petreselli, kelle kunstnikunimi on Cobre, teatab msn.com.

Tavaliselt see kunstnik ei tee maale, mille teemaks on poliitika, religioon või sport. 16-aastast rootslannat Thunbergi kujutav maal on ta esimene poliitikateemaline teos.

San Francisco sai Greta Thunbergi kujutava seinamaali
San Francisco sai Greta Thunbergi kujutava seinamaali Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/Scanpix

Varem on see kunstnik teinud san Franciscosse näitleja Robin Williamsi seinamaali.

Seinamaal avati paar tundi pärast seda, kui Thunberg teatas Twitteris, et purjetab USAst Euroopasse katamaraaniga.

Thunberg, kes on loobunud heitgaaside tõttu lendamast, osaleb Hispaanias Madridis 2. – 13. detsembrini toimuval kliimakonverentsil ja loodab sinna õigeks ajaks jõuda. 

Greta Thunbergi fenomen algas 20. augustil 2018, kui ta puudus koolist selle tõttu, et korraldada Stockholmis parlamendihoone juures kliimastreik.

Thunberg käivitas sellega globaalse kliimaliikumise, milles osaleb sadu tuhandeid inimesi.

Noor rootslanna purjetas augustis Ühendkuningriigist USAsse, et osaleda septembris ÜRO kliimakonverentsil, kus nõudis maailma liidritelt koheseid samme kliimamuutuse aeglustamiseks. 

Ta alustas tagasiteed Euroopase 13. novembril austraallastest purjetajatele kuuluval katamaraanil La Vagabonde. Nad peaksid jõudma Euroopasse kolme nädala pärast.   

Greta Thunberg USAs Virginias Hamptoni sadamas, kust ta alustas 13. novembril katamaraanil La Vagabonde tagasiteed Euroopasse
Greta Thunberg USAs Virginias Hamptoni sadamas, kust ta alustas 13. novembril katamaraanil La Vagabonde tagasiteed Euroopasse Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles