Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Stefan
Stefan Foto: Madis Sinivee / Scanpix

Toome teieni raadio Elmar 45. nädala muusikauudised. Eleryn andis välja singli «Do What U Do» koos videoga. Alternatiivroki bänd Metro Luminal ilmutas uut materjali ning Jaan Sööt astub lavale koos Põhja-Tallinnaga.

Artistil Stefan ilmus kolmas singel

Artist Stefanil ilmus kolmas singel «We'll Be Fine». See on järg Stefani teisele singlile «Better Days». Loole on valminu ka video ja videoklipi peategelaseks on Stefani suur lemmik ja kaaslane Panda.

Stefani ja Karl-Ander Reismanni koostööna sündinud lugu on kergelt kantriliku astumisega poplugu, mille sõnumiks on Stefanile loomuomane ning siiras soov, et meil kõigil ikka koos oleks parem tulevik ja suur tahtmine maailma paremaks muuta. 

Soolokarjääri alustas Stefan alles eelmise aasta lõpus kui ta osales endakirjutatud looga «Without You» Eesti Laulul ning tuli seal kolme parema hulka. Sellega kordas Stefan oma aasta varasemat tulemust kui ta Vajé kooseisus samuti Eesti Laulul tuli kolmandaks. 

Lähiajal on oodata esimese EP ilmumist ja 2019. aastal debüütalbumit.


Eesti Laul 2020 konkursile laekus kokku 178 lugu

Žürii hääletuse tulemusena pääseb poolfinaalidesse 24 võistluslugu. Uuendusena oodati sel aastal Eesti Laulu konkursile juba valmis lugusid, et tõsta seeläbi konkursi üldist taset. Eesti Laulu peaprodutsendi Tomi Rahula sõnul on esmase kuulamise põhjal uuendus ennast õigustanud ja paljud lood on sellised, mida võiks koheselt ka tele- või raadioeetris mängida. Kokku laekus Eesti Laul 2020 konkursile 178 lugu, neist 76 eestikeelset ja 102 võõrkeelset lugu. Rahula märgib, et võrreldes möödunud aastaga on lugude arv natuke väiksem, kuid lugude tase on seevastu tõusnud. Konkursile esitatud laulusid asub nüüd hindama 14 muusikaeksperdist koosnev žürii. Eesti Laul 2020 poolfinaalid toimuvad 13. ja 15. veebruaril Tartu Ülikooli Spordihoones. Suurjooneline finaalkontsert toimub 29. veebruaril Saku Suurhallis.


Maria Stuart avaldas uue singli «Liivatera»

Tegemist on äsjailmunud albumi «Kollaaž» avalooga, mis räägib sellest, et kuigi inimene on vaid pisikene liivatera suures universumis, on meil kõigil ometi oma oluline ja eesmärgistatud tee käia. Laulu sõnad on kirjutanud Liana Zeigo. Maria Stuarti teine kauamängiv ilmus 21. oktoobril ning sisaldab kahteteist eestikeelset muusikapala. Albumi kandvateks teemadeks on lootus ja rahulolu ning meeleolud kulgevad läbi kevade, suve, sügise ja talve. Album on müügil Apollo poodides üle Eesti ning kuulatav erinevates digikanalites.


Artistil Eleryn ilmus uus singel «Do What U Do» koos videoga

Vastvalminud video uuele loole viib vaataja endisesse Marati tehasesse, mis on kujutatud kõheda ja veidra paigana - vaimuhaiglana. «Lugu ise räägib sellest, kuidas peategelane laseb oma tunnetega mängida. Ta on sellest väsinud, kuid selle asemel, et kõik selja taha jätta, on seal miski, mis teda tõmbab. Otsustasime seda emotsiooni videos võimendada ning mõelda kogu tegevus vaimuhaiglasse,» rääkis laulja Eleryn lähemalt. Lisas, et  «Video valmimine oli väga põnev protsess, alates stsenaariumi väljamõtlemisest lõpetades väikeste detailide nokitsemisega, nagu näiteks õiget tooni voodilinade valimisega. Mulle meeldis, et sain palju enda mõtteid ja ideid rakendada ja koostöös lavastaja ja koreograaf Britt Kõrsmaaga ning professionaalse videotiimiga sai see tulemus täpselt selline nagu ootasin.»

Uue laulu autorid on Eleryn Tiit, Helina Reinjärv ja Karl Kanter.


Alternatiivroki bänd Metro Luminal andis välja uue singli

Uue plaadi «Ajaja» ilmumisega toimusid ka mitmed esitluskontserdid. Fännide rõõmuks avalikustas ansambel maitseprooviks ahjusooja singli nimega «Sügavik». Uus laul räägib inimhinge põhjatusest ja saladustest mille avastamiseks peame oma sisekuristikud avama. Meie elu on lühike ja iga hetk oluline. Inimkonna hädad algavad meist endist. Mitte üks suur tegu pole see mis päästaks maailma või hävitaks planeedi. Need on väikesed igapäevased asjad, mida me kas teeme või ei tee. Metro Luminal esineb oma uute ja vanade lugudega koosseisus: Robin Juhkental - vokaal, Rainer Jancis kitarril, Marko Atso trummidel ja Kalle Nettan bassil. Uus plaat on kiirerütmiline järg möödunud aastal ilmunud albumile «Üheksast viieni» ja kannab endas neid samu jõulisi värve, millega kujundati Eesti 1990. aastate rokiskeenet. Lavale astub koosseis Robin Juhkental (vokaal), Rainer Jancis (kitarr), Kalle Nettan (bass) ja Marko Atso (trummid). Uue plaadi esitluskontserdid toimuvad:

  • 15. novembril kell 21.00 – kultuuriklubi Tempel (Pärnu)
  • 6. detsembril kell 20.00 – Eesti Rahvamuuseumis (Tartu)
  • 7. detsembril kell 21.00 – Viljandi Legendi Pööning (Viljandi)
  • 27. detsembril kell 21.00 – Von Krahli teater (Tallinn)



Räpparid Clicherik & Mäx andsid välja videosingli 

Uus lugu pärineb järgmisel nädalal ilmuvalt debüütalbumilt «HÄNG».

Clicheriku ja Mäxi täna koos videoga ilmunud lugu «Gaas» on nime vääriliselt kiire ja lööv ning märgib ka ajaliselt olulist perioodi. Lugu on duol järjekorras juba neljas singel sel aastal, ilmestamaks poiste lähenemist räpile. «Laulu idee sündis tegelikult juba eelmisel aastal. Ladusin selle idee poistele ette, aga nad olid ikka päris skeptilised. Aga ma jonni ei jätnud. See on selline autohuvilise hümn, väikesena ikka meeldis see film «Autod» ning nüüd põhimõttiselt tegime sellele ka soundtracki! Muidugi on märkimisväärne selle loo klapp Tänaku võiduga, universum mängib ikka trikke. Hea töö, Ott,» kommenteeris singlit Mäx.


Ansamblil Pettunud Kodanik ilmus uus singel

Uus singel kannab nime «Sa ulatad käe, kuid mida soovid vastu sa?».

Ja artist Pettunud Kodanik ei ilusta. Sombune argipäev on tema inspiratsioon ja sügismasendus tema pettumuse peegeldus. Lugu on varem ilmunud väga limiteeritud tiraažis demoplaadil “Pettumust valmistavad demod”, mis leidis tee vaid valitud inimeste ning mõne üksiku ilusti küsinud koguja kätte. Olete õnnelik, kui uus singel on Teie kõrvu juba jõudnud.


Jaan Sööt astub lavale koos Põhja-Tallinnaga

Muusik Jaan Sööt astub detsembris kolmel korral lavale koos Põhja-Tallinnaga, et anda ühiseid akustilisi jõulukontserte. Igas linnas ühineb artistidega ka kohalik lastekoor. Kaarli kiriku kontserdil esinevad Katre Jaani laululapsed, Tartus Peetri kirikus laulustuudio Laulupesa ning Viljandi Pärimusmuusika Aidas Valli laululapsed. Esitamisele tuleb artistide loomingu paremik ning spetsiaalselt selleks kontserdiks kohandatud laulud. «Oleme Jaanus Saksaga juba mõnda aega arutanud, et teeks ühe huvitava programmi, kuid aastaid arvasime, et meil on aega veel. Nüüd siis oleme teel,” kommenteeris Jaan Sööt ootamatut kooslust. Erinevus rikastab,» lisas Jaanus Saks.

Kolm erilis kontserti toimuvad Kaarli kirikus, Peetri kirikus ning Viljandi Pärimusmuusika Aidas.


Bourbon Sugar avaldas oma esimese muusikavideo

Psühhedeelsete mõjutustega rock & roll kvartett Bourbon Sugar avaldas oma esimese muusikavideo «Device», mille autor on Vladislava Snurnikova.

Tegemist on bändi peagi ilmuva albumi teise singliga, esimene kandis pealkirja «Make me Feel». Koosseisu Bourbon Sugar kuuluvad laulja Taavi Peterson, kitarrist Grigori Rõžuk, bassist Meelis Niine ja trummar Kaupo Saar.


4 Tankisti & Rebane andsid välja uue singli

Ansambel on valmis saanud uue loo pealkirjaga „Tolm tantsupõrandal”. See oli kuus aastat tagasi, kui ansambel andis välja oma debüütplaadi „Üle vindi” ja nüüd  uues aastanumbris, 2020 – ilmub uus plaat, kuna bändil täitub täpselt 10 aastat. Bändikoosseisu kuuluvad vokaalina Fred Viidul,  klahvpillidel Andrus Kanter, Martins Brieds trummidel, Rein T. Rebane  kitarril ja Sven Hendrikson basskitarril.


Ansamblil Vanaviisi täitub sel aastal 33. tegutsemisaasta

Selle suure sündmuse krooniks on ansambel valmis saanud uue laulu, pealkirjaga «Igav on olla iluta». Muusika autoriteks on Raido Lilleberg ja Sulev Võrno. See on bändi värske singel, mille teksti on kirjutanud legendaarne kirjamees Vladislav Koržets. Teksti on autori poolt pisut Vanaviisi jaoks kohendatud 2018. aastal kuid esmakordselt ilmus luuletus «Joomari kaebelaul» 1978. aastal ajakirjas Pikker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles