Kanal 2 saade «Jõulusoojus» kogus sünnitusmajadele üle 37 500 euro

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 kogub raha vastsündinutele. Aita Sina ka!
Kanal 2 kogub raha vastsündinutele. Aita Sina ka! Foto: Kanal 2

Kanal 2 heategevuslik saade «Jõulusoojus» kogus Eesti sünnitusmajadele ja sünnitusosakondadele üle 37 500 euro (ligikaudu 590 000 krooni), mis läheb imikutele hädavajalike hapnikusegistite ostmiseks.

23. detsembril kell 20:00 oli Kanal 2 eetris heategevuslik saade «Jõulusoojus», mille eesmärgiks oli koguda telefoniannetuste teel raha Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi ja Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ühisprojekti tarbeks, et toetada kõiki Eesti sünnitusmajasid ja -osakondasid vastsündinute hapnikusegistite ostmisel.

Vastsündinud vajavad pärast sündi tihtipeale hapnikravi kas siis kopsude avanemise häire tõttu või sünnieelse või -aegse hapnikunälguse tagajärjel.

Eesti rahva ühiste jõupingutuste abiga ongi nüüd võimalik muretseda kõikidele Eesti sünnitusmajadele vähemalt 1 hapnikusegisti, et kõigil vastsündinutel oleks elu alguses võrdsed tingimused, sündigu nad Narvas, Põlvas, Hiiumaal, Tartus või Tallinnas.

«Jõulusoojust» juhtisid raadio Elmar peatoimetaja Owe Petersell ning «Tantsud tähtedega» saatejuht Liina Randpere. Saade tõi meieni eesti inimeste soovid, mõtted ja tänusõnad seoses lõppeva aastaga. Meie kaamerad ootasid soovijaid Tallinna ja Tartu raekoja platsidel jõulukuuskede all. «See saade paneb mõtlema asjadele, mida tavaliselt võetakse liigagi iseenesestmõistetavalt. Sageli märkame ja täname meile olulisi inimesi alles siis, kui on juba liiga hilja,» meenutab Randpere võttepäeva Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles