Pildid ja video: austraallasel on alles veerandsajandi vanune hamburger, mis ei idane ega mädane

Inna-Katrin Hein
Copy

Mis on vanem kui Google ja Netflix? 25 aastat tagasi Austraalias Adelaide’is McDonald'sist ostetud hamburger, mis on seni säilinud ja ei ole riknenud.

Selle ostsid 1995. aastal Casey Dean ja Eduard Nitz oma sõbrale Johnnole, kes oli neil külas. Kuid sõber ei jõudnud seda hamburgerit süüa ja ta palus neil selle tema jaoks alles hoida. Ta lubas süüa selle siis, kui järgmine kord külla tuleb, teatab mentalfloss.com.

Nitz pani selle hamburgeri oma kabinetis olnud kirjutuslaua sahtlisse, kus see oli mõnda aega. Kui ta selle lõpuks sealt välja võttis, nägi see välja nagu värske ja ta ei visanud seda ära, vaid andis oma õele.

Õde kolis koos burgeriga mitu korda ja ka tema ei visanud seda ära. Alates 2015. aastast on see juustuburger olnud Casey Deani käes, kellest sai hävinematu suupiste ametlik valvur.

1995. aastal Austraalias ostetud hamburger, mis ei ole lagunenud ja hallitanud ega lõhna halvasti
1995. aastal Austraalias ostetud hamburger, mis ei ole lagunenud ja hallitanud ega lõhna halvasti Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Deani sõnul on selle hamburgeri ostust möödunud 25 aastat, kuid see burger ei ole lagunenud, hallitanud ega mingil muul viisil halvaks läinud.

Teada on, et McDonald'si hamburgerid on väga kuivad ning seega on tõenäoline, et need kuivavad, mitte ei lähe halvaks.

25 aastane hamburger on kuivanud ja seega sama vintske kui vinnutatud liha. McDonald'si toitu saab pidada hävinematuks, kuna on veel eineid, mis ei ole halvaks läinud.

2009 osteti Islandil Reykjavikis hamburger ja friikartulid, mis on samuti alles ja neid saab näha ühes kohalikus hotellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles