Skandaalne väide: USA endisel presidendil Richard Nixonil oli homosuhe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Nixon
Richard Nixon Foto: SCANPIX

USAs varsti välja antavas elulooraamatus on skandaalne väide, et kunagisel presidendil Richard Nixonil oli Kuuba-USA ärimehega homosuhe.

Ajakirjanik Don Fulsomi raamat kannab pealkirja «Nixon`s Darkest Secrets»  ja see räägib 1970. aastatel skandaali tõttu tagasi astuma pidanud presidendi elu varjupoolest, edastab Daily Mail.

Teoses käsitletakse juba varasemast teada olevat Nixoni alkoholiprobleemi ning tema seotust organiseeritud kuritegevusega.

Fulsomi raamatus on uueks väiteks Nixoni ja ta üheks parimaks sõbraks peetud Charles «Bebe» Rebozo homosuhe.

Raamatu kirjeldatakse kolme erinevat juhtumit, milles Nixon ja Rebozo avalikkuses õrnutsesid. Ka olevat nad niinimetatud kallistamismänge mänginud ning basseinis «lõbutsenud».

Miami Kuuba kogukonda kuulunud Rebozo maine ei olnud just hiilgav. Tea peeti maffia käsilaseks, kes tegutses vahemehena ristiisade ja Valge Maja vahel.

Nixonit on siiani näidatud kui homofoobi. USA ekspresident oli abielus Pat Nixoniga, kellega tal oli kaks last. Paar ei näidanud kunagi avalikkuses õrnust.

Nixon oli USA president 1969 – 1974. Siis pidi ta Watergate`i skandaali tõttu tagasi astuma.

Washington Posti ajakirjanikud uurisid sissetungi demokraatide peakorterisse Watergate'i kompleksis 1972. aastal ning avastasid, et vabariiklased kuulasid presidendivalimiste ajal demokraate pealt. Ajakirjanikud paljastasid võimu kuritarvitamise.

Nixon suri 1994. aastal, Rebozo neli aastat hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles