Pildid ja video: Mehhikos maeti gängirünnakus hukkunud mormoonidest emasid ja lapsi

Inna-Katrin Hein
Copy

Mehhikos Sonora osariigis Bavispes leidis 4. novembril aset relvastatud gängi rünnak, milles kaotas elu 9 mormoonikogukonna liiget, 3 naist ja 6 last.

7. novembri hommikul kohaliku aja järgi maeti Sonoras La Moras 43-aastane Dawna Langford ning tema kaks last, 11-aastane Trevor Harvey Langford ja kaheaastane Rogan Jay Langford, teatab cbsnews.com.

Dawna Langford ning tema kaks poega Trevor ja Rogan
Dawna Langford ning tema kaks poega Trevor ja Rogan Foto: HERIKA MARTINEZ/AFP/Scanpix

Pereliikmed olid teinud emale ja lastele ise kirstud, mis olid rohkelt lillepärgadega kaunistatud. Kolm elu kaotanut maeti mormooni kommete kohaselt.

Langfordide sugulase Kendra Lee Milleri sõnul toimus matus politseivalve all, kuna kohalikud gängid olid lahkunute peresid ähvardanud.

7. novembri pärastlõunal maeti La Moras ka 30-aastane Rhonita Miller ja tema neli last: kaheksakuused kaksikud Titus ja Tiana Miller, 10-aastane Krystal Miller ja 12-aastane Howard Miller.

Rhonita Milleri ja tema nelja lapse Howardi, Krystali, Tituse ja Tiana kirstud
Rhonita Milleri ja tema nelja lapse Howardi, Krystali, Tituse ja Tiana kirstud Foto: HERIKA MARTINEZ/AFP/Scanpix

Kolmas matus leiab aset 8. novembril Chihuahuas LeBaroni mormoonikogukonna kirikus, siis maetakse 33-aastane Christina Langford Johnson.  Selle naise pooleaastane tütar Faith jäi rünnakus ellu.

Mehhiko politsei arvates ründasid naisi ja nende lapsi kohaliku narkokartelli liikmed, kes võisid neid pidada konkureerivasse kartelli kuuluvaks.

Samas on varem mormoonide ja narkokartellide vahel olnud pingeid ja kokkupõrkeid. 10 aastat tagasi tapsid narkokurjategijad kaks mormooni, mis halvendasid kahe kogukonna suhteid veelgi.   

Nii hukkunud kui nende pereliikmed olid löönud lahku mormooni peakirikust Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kirikust ja loonud endale uue usulahu, mis võimaldab polügaamiat.

Neil mormooniperedel on nii USA kui Mehhiko kodakondsus.  

Arvatakse, et osad mormoonid võivad pärast mitme nende pereliikme tapmist kolida tagasi USAsse, kust nad algselt pärit on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles