Maailma kõige nooremate miljardäride nimekirja tipust leiame norrakad

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Snapchati asutajad Evan Spiegel ja Bobby Murphy
Snapchati asutajad Evan Spiegel ja Bobby Murphy Foto: Reuters / Scanpix

Kümnel kõige nooremal miljardäril on kamba peale vara kokku üle 15 miljardi euro. Ehk neil noortel on rikkust rohkem kui Eesti riigil, mille eelarve on tänavu 11 miljardit eurot.

Maailma kümne noorima miljardäri hulgas on nii ise end üles töötanud noori, kui ka vanemate edust osa saavaid pärijaid.

Money Morning Paper pani noored miljardärid vanuse järgi ritta. Nii troonivadki edetabeli tipus lausa kolm norrakat, kellest kaks on õed. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prom 7 years ago?

A post shared by Alexandra (@alexandraandresen) on

22-aastane Alexandra Andresen on maailma noorim miljardär tänu oma isale Johan H. Andresenile, kellele kuulub Norra investeerimisfirma Ferd, mis haldab riskifonde, investeerib aktiivselt Põhjamaade börsile ja omab erakapitali investeeringuid. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by katharina Andresen (@katharina.andresen1) on

2007. aastal anti nii 1996. aastal sündinud Alexandrale kui ka tema õele Katharinale üle 42,2% ettevõtte osakutest, millega seoses teenisid noored naised ka suure hulga raha. 

Nii Alexandra kui ka tema 23-aastase õe Katharina varanduse suuruseks hinnatakse 1,2 miljardit eurot.

Kujutage ette, et teie pangakontol on 2,7 miljardit eurot, mis kõik on teenitud kalade müügist. Tundub uskumatu, aga just sellist elu elab 26-aastane norrakas Gustav Magnar Witzoe

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sit-ups after the Christmas dinner ? @fredjonny @hegegolf @lindawickmann

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Gustavile kuulub osa maailma suurimast lõhetootmisfirmast SalMar ASA. Gustavi isa Gustav Magnar Sr. asutas kalatootmisettevõtte SalMar 1991. aastal. Ettevõte pani aluse Norra lõhekasvatuse industrialiseerimisele.

Snapchati teate? Muidugi teate. 28-aastane Evan Spiegel on tänu sellele populaarsele pildijagamisplatformile teeninud 1,9 miljardit eurot

Evan Spiegel koos oma abikaasa Austraalia modelli Miranda Kerriga.
Evan Spiegel koos oma abikaasa Austraalia modelli Miranda Kerriga. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Spiegel on üks Snapchati haldava ettevõtte Snap Inc omanikke ja tegevjuht. Spiegel asutas koos Bobby Murphyga maailmakuulsa tehnoloogia- ja kaameraettevõtte Snap Inc. 2011. aasta 16. septembril.

Ettevõtel on kolm toodet: Snapchat, Spectacles ja Bitmoji.

Algselt oli firma nimi Snapchat Inc., kuid 24. septembril 2016 nimetati see ümber Snap Inc.'iks. 

Snap Inc. on selle teisele omanikule, samuti noorte miljardäride edetabelis leitavale, 30-aastasele Bobby Murphyle teeninud 1,8 miljardit eurot

Noorte dollarimiljardäride edetabelis on viiendal kohal 28-aastane Ludwig Theodor Braun. Talle kuulub 10 protsenti meditsiiniseadmeid ja ravimeid tootvast ettevõttest B. Braun Melsungen AG, mis on noormehele teeninud üle 900 miljoni euro. Braunide pereettevõte loodi 1839. aastal väikese ravimipoena, mis müüs kodus valmistatud ravimeid. Ludwigi isa juhib organisatsiooni alates 1977. aastast. 

Ludwigi nõbu 31-aastane Eva Maria Braun-Luedicke omab aga ravimifirmas 12 protsendilist osalust. Tema vara väärtuseks hinnatakse 1,17 miljardit eurot.

28-aastane John Collison on globaalse makseplatvormi Stripe üks omanikke. Johni vara väärtus on hinnanguliselt ligi 1,9 miljardi eurot.

23 miljardi dollari suuruse turuväärtusega ettevõte Stripe võimaldab alustada, kasvatada ja laiendada veebiettevõtetel oma äri ning võtta vastu makseid üle kogu maailma. 

Alates selle aasta septembrist saavad ka Eesti firmad võtta Stripe´i kaudu makseid vastu enam kui 130 valuutas.

Vennad Patrick ja John Collison asutasid Stripe’i 2010. aastal. Stripe annab tööd enam kui 2000 inimesele ja ettevõtte peakontor asub USAs San Franciscos. 

Viimati hinnati ettevõtte väärtuseks 20,3 miljardit eurot ja praeguseks on Stripe kaasanud investoritelt umbes 708 miljonit eurot.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talk

A post shared by Patrick Collison (@patrickcollison) on

Johni vanem vend 30-aastane Patrick Collison asub noorte miljardäride edetabelis kohe tema kõrval. Patricku vara suuruseks on samuti ligi 1,9 miljardit eurot

Noorte rikkurite edetabelist leiab ka 30-aastase Wang Hani, kelle vara väärtus on 772 miljonit eurot. Mees sai rikkaks tänu Shanghais asuvale lennufirmale Juneyao Air.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles