20 aastat kaine Jamie Lee Curtis meenutab tumedaid aegu: tegin koos isaga kokaiini (1)

Spekter
Copy
Jamie Lee Curtis Variety kaanel
Jamie Lee Curtis Variety kaanel Foto: Variety

«Halloweeni» filmide peakangelanna, kaks Kuldgloobust võitnud Jamie Lee Curtis andis kaaneintervjuu tunnustatud filmiajakirjale Variety ning rääkis avameelselt oma sõltuvustest ning kainest eluviisist, mida ta nüüdseks juba 20 aastat on viljelenud.

60-aastane näitlejanna meenutas aega, mil ta sai aru, et on lõplikult sõltlane ning peab oma elus kannapöörde tegema. Ta oli 40-aastane, 14 aastat sellest abikaasaks režissöör Christopher Guestiga ning emaks 12-aastasele Anniele ning 2-aastasele Thomasele. Ta oli juba võitnud oma Kuldgloobused ning tema teine lasteraamat oli just tõusnud New York Times'i bestselleriks. Oli tavaline 1998. aasta õhtu ning naine tegi seda, mida alati: oli oma koduköögis, valmistas perele õhtusööki ning kummutas suure veinilonksuga alla 5 kanget Vicodini valuvaigistitabletti. See oli tema saladus, mida ta oli suutnud varjata absoluutselt kõikide inimeste eest oma elus (välja arvatud arst, kes talle retsepte kirjutas) juba 10 aastat. Paraku oli ta unustanud, et nende pool külas peatus üks tuttav, kes sattus talle köögiuksel seistes peale. «Sa mõtled, et oled nii vägev ja glamuurne, aga tõde on see, et sa oled surnud. Sa oled surnud naine,» kuulis ta häält ütlemas. See oli tema sõltuvuse lõpp ja paranemise algus.

Curtisel oli probleeme ka alkoholiga, ehkki keegi teine seda ei teadnud: ta suutis juua omamoodi väga kontrollitult, ent sisimas teadis, et on alkohoolik. Paraku on sõltuvus miski, mis naisele perekonnast kaasa on antud: üks tema vendadest suri juba 21-aastaselt heroiini üledoosi ning Curtis on narkootikume (kokaiini) tarvitanud ka näiteks üheskoos oma lihase isa, näitleja Tony Curtisega, olles ainus laps, kes mehega suhtleb. 

«Olin väga hästi ohjeldatud narkomaan ja alkohoolik. Ma ei tarvitanud kunagi töö ajal ega võtnud valuvaigisteid enne kella 5 õhtul. Opiaat tekitab tunde, nagu läheksid sooja vanni. Vajasin seda tunnet pikka aega,» tunnistab naine.  

Nüüdseks on Curtis olnud vaba nii alkoholist kui ka ravimitest ja narkootikumidest juba 20 aastat, ent teadvustab endale, et grupiteraapiata sõltlane hakkama ei saa – ta otsib ka pingelistel võtteperioodidel grupikohtumisi või, kui neid saada ei ole, korraldab ise sõltlaste seansse oma võttevagunis. Ka hoolitseb ta selle eest, et ilma asjata ei peaks alkoholiga kokku puutuma ning näiteks laseb oma hotellitubades minibaarid kärakast tühjaks teha.

«Alguses ma kartsin grupiteraapiaid – äkki keegi murrab grupi usaldust – ent seda pole kunagi juhtunud,» märkis naine, et alguses pelgas oma kuulsuse tõttu võhivõõrastega oma mõtteid ja tundeid jagada, sest mine tea, kes otsustab mõne kõmulehe jutule minna.

Loe tervet intervjuud Variety sõltuvuste erinumbrist.

Tuleval ja ületuleval aastal veel kahes «Halloweeni» filmis üles astuvat Curtist näeme kinoekraanil juba tuleval nädalal, stiilses ja humoorikas krimimüsteeriumis «Nugade peal» (Knives Out), mis toob ekraanile muljetavaldava rea staare. Filmist ilmus äsja klipp, mis annab aimu sellest, milliseks kujunevad tegelaste omavahelised suhted (vihje: üpris särisevaks).

Tunnustatud stsenarist ja lavastaja Rian Johnson avaldab filmiga austust krimiromaanide kuningannale Agatha Christiele. Tegu on lõbusa, nutika ja stiilse tänapäevase mõrvamüsteeriumiga, kus igaüks on kahtlusalune ja tõde selgub alles päris lõpus.

Filmi sisu on klassikaline: detektiiv asub uurima ekstsentrilise perekonna patriarhi mõrva ning suguseltsi saladuste kapist hakkab kolinal luukeresid välja pudenema.

Kui populaarne krimikirjanik Harlan Thrombey (Christopher Plummer) leitakse pärast ta 85. sünnipäeva oma kodust surnuna, kutsutakse juhtunut uurima uudishimulik ja võluv detektiiv Benoit Blanc (Daniel Craig). Blanc puutub Harlani enneaegse surma tagamaid selgitades kokku Harlani ebatavalise perekonnaga ja pühendunud alluvatega ning peab valede ja pettuste võrgu lahti harutama.

Filmis mängivad Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, LaKeith Stanfield, Katherine Langford ja Jaeden Martell. 

Apollo Kinodes alates 29. novembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles