Galerii: põllult abielusõrmust otsinud briti mehed sattusid enneolematu varanduse otsa

Elu24
Copy

Kaks briti meest Paul Raynard (44) ja Michael Gwynne (52) otsisid metallidetektoritega Põhja-Iirimaal Ballycastle'i lähedalt sõbra abielusõrmust, kuid komistasid põllu peal hoopis uskumatu varanduse otsa, vahendab The Sun.

Paul ja Michael viibisid puhkusel Põhja-Iirimaal, kui nende külalislahke sõber palus abi, et nad otsiks tema põllu pealt kaduma läinud abielusõrmust.

Mehed otsustasid sõpra aidata ning asusid oma metallidetektoritega sõrmust otsima. Järsku hakkas aga Paul õnnest nutma, sest ta oli leidnud mulla alt enneolematu varanduse: 84 väärtuslikku münti.

Osa münte, mis mehed leidsid, pärinevad kuningas Henry VIII valitsusajast, kus ühe 16. sajandi algusest pärit metallraha väärtuseks on 5000 naela ehk ligi 6000 eurot. Varanduse seas oli ka kaks üliharuldast münti Henry VI  ja Charles I ajast. Mõlema, vastavalt 15. ja 17. sajandist pärit mündi väärtuseks võib olla 50 000 naela ehk 58 087 eurot.

84 metallraha seas, mis Paul ja Michael sõbra põllult leidsid, on ka väga haruldased mündid Henry VI ja Charles I valitsusajast.
84 metallraha seas, mis Paul ja Michael sõbra põllult leidsid, on ka väga haruldased mündid Henry VI ja Charles I valitsusajast. Foto: SWNS/Scanpix

«See on hetk, millest oleme unistanud,» hõikas kahe lapse isa Paul. «See oli erakordne tunne, nagu avastaks lotonumbreid kontrollides, et oled jackpot'i võitnudkirjeldas Paul hiljem. Ta lisas: «Ma täitsa värisesin ja ma ei usu seda siiani.»

Müntide väärtust hindab hetkel Ulsteri muuseum, kuid eksperdid on juba öelnud, et kogu leitud varandus võib olla suurim, mis Põhja-Iirimaal kunagi on leitud. Selle väärtus võib olla mitusada tuhat naela.

Sõbra abielusõrmust mehed kahjuks ei leidnudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles