India pealinn Delhi on muutunud «gaasikambriks!» Tuuli Roosmaa räägib kohapealsest olukorrast

Elu24
Copy
Tuuli Roosmaa ja perekond.
Tuuli Roosmaa ja perekond. Foto: Kanal 2

Teleprodutsent Tuuli Roosma viibib koos perekonnaga ülipopulaarse reisisaate «Meie aasta» võtetel Indias. Viimastel päevadel on India pealinnas Delhis olnud inimestel sudu tõttu raske hingata. India elu kohapeal tunnetav Roosmaa räägis «Ringvaates» oma kogemusest sealse õhusaastega. 

Samal teemal tegi Tuuli Roosmaa täna ka sotsiaalmeedias postituse.

Roosmaa rääkis «Ringvaatele» antud intervjuus, et viibib praegu koos perega Delhist ca 700 kilomeetri kaugusel ja neid sudu ei ohusta. Roosmaa ütles, et plaanisid koos perega sinna minna, aga praegu jääb see reis ära.

Ta lisas, et uudistes paluti inimestel kodudes püsida ja avalikud ehitised on suletud. Valitus jagas inimestel välja 5 miljonit hingamismaski. Mures ollakse kodutute pärast, kes on 24  tundi saaste käes. 

Roosma ütles, et kaaluvad Delhisse minekut siis, kui seal võib ilma näomaskita viibida.

Viimastel päevadel on India pealinnas Delhis olnd inimestel raske hingata. Kuna õhus on paks sudu, on pealinn muutunud praktiliselt gaasikambriks. Esmaspäeval toimus saaste taseme mõningane paranemine, kui õhukvaliteedi indeks (AQI) kaldus tugevast (400+) kuni ebatervislikuks (150-200).

Sudu ohtlikkust mõõdetakse õhukvaliteedi indeksi (AQI) järgi. Indeksit üle 150 peetakse ebatervislikuks kõikidele piirkonnas elavatele inimestele ning 300 või rohkem on eluohtlik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iga naine Indias loodab, et temas on kübekegi Kali raevukust.

A post shared by Tuuli Roosma (@tuuliroosma) on

Saastunud õhk võib põhjustada hingamisteede haiguseid ja ametivõimud on palunud inimestel enda tervise kaitsmiseks siseruumides püsida. Liikluse tõttu on eriti ohtlik hommikune ja õhtune aeg. Indias on saaste tõttu koolid suletud.

Sudu pole aga ohtlik ainult tervisele, vaid ka loodusele ja isegi kultuurimälestistele. Näiteks India Agra linna turismimagnet, valge marmoriga kaetud Taj Mahal, on õhusaaste tõttu kollaseks muutumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles