Iiri noorimad mõrvarid on teismelised poisid, kes tapsid 14-aastase tüdruku (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
3D nudel Glenwood House'ist, kus Ana Kriégel mõrvati
3D nudel Glenwood House'ist, kus Ana Kriégel mõrvati Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Iirimaal Dublinis anti kohtu alla kaks teismelist poissi, kes mõrvasid 2018. aasta mais 14-aastase tüdruku.

Poisid on nüüd 15-aastased ja neist said 4. novembril Iirimaa noorimad süüdimõistetud mõrvarid, teatavad cnn.com ja irishtimes.com.

Kuna nad on alaealised, siis nende nimesid ei avalikustatud. Uurimise ajal ja kohtus öeldi nende kohta Poiss A ja Poiss B. Nende ohvri nimi oli Ana Kriégel.

Kohus mõistis Poisile A mõrva eest eluaegse vangistuse ning 12 aasta pärast uurib kohus tema vangistuskäitumist uuesti.

Poiss B sai mõrva eest 15 aasta pikkuse vangistuse ja tema vangistuskäitumine vaadatakse üle 8 aasta pärast.

Mõlemad poisid olid mõrva toimepanemise ajal 13-aastased.

Kohtudokumentide kohaselt lahkus Ana Kriégel 14. mail 2018 kodust, minnes koos Poiss B-ga kohtuma Poiss A-ga, kes oli Dublini eeslinnas Lucanis asuvas mahajäetud majas Glenwood House’is. Väidetavalt meeldis Poiss A Kriégelile, kuid Poiss A-le tüdruk ei meeldinud.

Uurimine näitas, et Poiss A ründas tema juurde saabunud tüdrukut, lõi ta uimaseks ja tappis ning Poiss B vaatas seda kõrvalt.

Poiss A kandis mõrva ajal musta zombimaski, musti kindaid ning põlve- ja säärekaitsmeid, üritades endast jätta «koletise» muljet.

Ta oli varustatud pika metallist vardaga ja betoonikamakaga.

Politsei leidis Kriégeli alasti surnukeha mahajäetud majast kolm päeva pärast ta tapmist. Surnukehal oli raskeid vigastusi ning ümber kaela köis, millest oli tõmmatud, sest kaelal olid selle jäljed.

3D mudel Glenwood House'i ühest ruumist, kus Ana Kriégel mõrvati
3D mudel Glenwood House'i ühest ruumist, kus Ana Kriégel mõrvati Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Patoloogide teatel oli tüdruku kehal kokku 50 vigastust. Ta suri pea- ja kaelapiirkonda tehtud tugevate löökide tagajärjel.

Iirlanna Geraldine Kriégel ja ta prantslasest abikaasa Patric Kriégel adopteerisid Venemaal sündinud Ana, kui tüdruk oli 2-aastane.

Ema sõnas kohtus, et ta tütar oli teismeline, kes oli tundlik ja keda kiusati.

Ana Kriégeli vanemad Patric ja Geraldine Kriégel
Ana Kriégeli vanemad Patric ja Geraldine Kriégel Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Vanemate teatel kiusati nende tütart nii koolis kui ka sotsiaalmeedias pikka aega.

«Kolisime Dublini eeslinna, kus meie arvates oli turvaline. Me ei oleks osanud arvata, et seal võib midagi nii julma juhtuda. Ta mõrvanud poisid on vaimupimedad, kes ei saanud aru, et võtavad elu. Meie elu ilma Anata ei ole enam elu, peame seda piina taluma oma elu lõpuni,» sõnas Geraldine Kriégel kohtus.

Poiste karistusotsuse teatavaks teinud kohtunik Paul McDermott sõnas, et ka Kriégeleid peavad kandma «eluaegset karistust», kuna jäid oma tütrest ilma.

Ana Kriégeli vanemad Patric ja Geraldine Kriégel
Ana Kriégeli vanemad Patric ja Geraldine Kriégel Foto: Niall Carson/PA Wire/PA Images/Scanpix

«Ana oli terve ja tore 14-aastane tüdruk, kellel oli elu ees. Tema lühikest elu ei tohiks määratleda sellega, kuidas ta suri. Tema perekond on kaotanud õnne ja turvalisuse, mis purustati karmilt,» sõnas kohtunik McDermott

Poiss A võttis pärast kohtuotsuse väljakuulutamist mõrva omaks, Poiss B mitte. B sõnas kohtus, et oli vaid kõrvaltvaataja, et ta ei puutunud tüdrukut ega tapnud teda.

«Teid saadab kogu ülejäänud elu süü ja häbi. Vanglas on teil võimalus end parandada ja uus lehekülg pöörata. Kas te haarate sellest võimalusest? Teil on võimalus tulevikuks, teile on antud teine võimalus. Kuid te võtsite Analt selle, mida tagasi ei saa – elu. Mõelge sellele ja parandage ennast,» pöördus kohtunik McDermott mõlema poisi poole.

Poisid viidi Dublini noortevanglasse, kuhu nad jäävad kuni 18-aastaseks saamiseni. Pärast seda viiakse nad üle täiskasvanute vanglasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles