Brittide arvates saabub neile kohe «jääaeg», kuna temperatuur langeb 0 kraadini ja hakkab lund sadama

Inna-Katrin Hein
Copy
Lumine tee. Pilt on illustreeriv
Lumine tee. Pilt on illustreeriv Foto: Peter Schatz/imago/Action Pictures/Scanpix

Briti meteoroloogide teatel langeb Ühendkuningriigis selle nädala teisel poolel temperatuur nulli lähedale ning oodata on tugevat lumesadu.

Alates 5. novembrist on temperatuurid langenud nii Inglismaal kui ka Šotimaal. Ilmaennustajate sõnul on seal oodata keskmisest jahedamat novembrit, mil saab tunda Skandinaavia jäisust, teatab thesun.co.uk.

Kui päeva ajal võib temperatuur ulatuda 5 soojakraadini, siis öösel võib temperatuur mõnes paigas olla 0 kraadi ja alla selle.

Briti ilmateenistuse teatel on kõige jahedam Šoti mäepiirkondades, kus temperatuur on miinustes, sajab lund ja teed võivad ohtlikult libedaks muutuda.

Meteoroloogid lisasid, et nädalalõpuilm on väga jahe ja tuuline ning lisaks lumele sajab ka lörtsi ja vihma.

Meteoroloog Alex Deakin lisas, et pikaajaliste ilmaprognooside kohaselt tuleb selle aasta novembri ilm Ühendkuningriigis keskmisest jahedam. «Viimati oli väga külm november 2010, nüüd tundub tulevat peaaegu samasugune,» teatas meteoroloog.

Lumesadu. Pilt on illustreeriv
Lumesadu. Pilt on illustreeriv Foto: Peter Schatz/imago/Action Pictures/Scanpix

2010. aasta novembri lõpul langes temperatuur Walesis miinus 18 kraadini, Inglismaal kuni miinus 19 kraadini ja Šotimaal miinus 21 kraadini.

Meteoroloogide teatel sel aastal tõenäolisel nii külmaks ei lähe, kuid novembris tuleb keskmisest madalamaid temperatuure vähemalt 15 päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles