Reporter: Neli suunamudijat sattusid narkootikumide müümise pärast kohtu alla

Elu24
Copy

Möödunud nädalal saatis prokuratuur kohtusse kriminaalasja, kus nelja noort meest süüdistatakse internetivahendusel narkootiliste ainete edasimüügis ja nende tulevik on kohtunike käes, vahendab Reporter. 

Prokurör Alan Rüütli sõnul on tegemist noorte seas tuntud inimestega, kes tegelevad väga aktiivselt sotsiaalmeedias suunamudimisega. Rüütel teab rääkida, et ühel kohtu alla mineval poisil on üle 24 tuhande jälgija Instagramis, kellest enamus on noored. 

Üks poistest oli kanepi äri ajades alaealine ja teised kolm 18-19 aastased. Raha teeniti hästi, kuid poiste äri jäi lühikeseks. Politsei huviorbiiti sattusid mehed eelmise aasta talvel ja kinni võeti nad juba kevadel. 

Prokurör Rüütli sõnul olid kõik noored mehed hiljuti vanemate juurest ära kolinud ja üürinud endale üsna kallid korterid, mis eeldasid arvete maksmist ja ilmselt oli kõige lihtsam viis raha teenimiseks narkootikumide müümisega

«Sotsiaalmeedia postitustega nii palju raha ei teeni, et ainult sellest ära elada. Väga väike hulk inimesi saavad Eestis sellest ära elatud,» rääkis Reporteris prokurör Rüütel.

Reporteri sõnul on aanepi ülistamine noorte suunamudjate seas popp, korraldatakse loose ja riputatakse üles reisipilte joint näpuvahel.

Vaata Reporteri videost lähemalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles