Karoli Hindriks hea tuttava Mary Krossi vale levitamisest: mul polnud põhjust tema sõnades kahelda (25)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Karoli Hindriks. Erakogu
Karoli Hindriks. Erakogu Foto: Birgit Püve

Karoli Hindriks kahetseb, et usaldas oma head tuttavat Mary Krossi, kui postitas sotsiaalmeediasse naise väidetel põhineva kirjelduse ekrelaste rünnaku ohvriks langemisest.

«Kui minu hea tuttav ütles, et teda rünnati ning jagas rünnaku detaile, siis mul polnud põhjust tema sõnades kahelda. Et ma faktides ei eksiks, siis palusin ka oma esmase eestikeelse sotsiaalmeedia postituse temal ja läbi tema ka ta eestlasest abikaasal üle lugeda. See, et Eesti oleks sõbralik ja turvaline kõikide Eestis elavate inimeste jaoks, sõltumata nende kultuurilisest taustast või nahavärvist, on minu jaoks väga südamelähedane küsimus,» kirjutas Karoli Hindriks Facebookis.

«Mul on kahju, et niivõrd oluline teema sai selle juhtumi tõttu halva varjundi. Mul ei ole põhjust kahelda Eesti Politsei ning prokuratuuri töös. Loodan, et nende töö tulemusel Eesti inimeste ning meie külaliste turvalisus suureneb,» lisas Hindriks.

 

Postituse kommentaarides küsis Sass Henno Hindriksilt: «A ta sulle hiljem kommenteeris ka, miks ta valetas?».

Karoli Hindriks vastas Hennole, et peale meedias ilmunud avaliku kommnetaari ta temalt muud midagi asjakohast kuulnud ei ole. 

«aa sisuliselt kommentaar et ei saa kommenteerida jh,» kirjutas seepeale Henno. 

Veel teinegi Hindriksi tuttav tuletas kogu loo peale meelde Eesti vanasõnu «Valel on lühikesed jalad» ja «Kus tegijaid, seal nägijaid».

Mary Krossi valeütlused ja kriminaalasi

Eelmise aasta novembris postitas ettevõtja Karoli Hindriks sotsiaalmeediasse, kuidas tema ameeriklannast sõbrannat Mary Krossi Stroomi rannas kividega loobiti ning kästi koju minna.

Hiljem selgus aga, et Mary Krossi jutt ei vastanud tõele ja prokuratuur esitas talle süüdistuse valeütluste andmises.

Hindriks kinnitas toona, et pidas Krossi juttu tõeseks.

Oma valeütluste kohaselt viibis Kross 2018. aasta 27. novembril Tallinnas Stroomi ranna pargis. Ta olevat jalutanud koeraga ja rääkinud mobiiltelefoniga inglise keeles.

Seepeale olevat kaks tundmatut meest hakanud naist kividega loopima ja karjunud: «Go home, foreigner, go home!» (Mine koju, välismaalane, mine koju!).

Ühel mehel oli väidetavalt rinnus sinise lille märk ehk EKRE logo.

Politsei alustas kiviviskajate tabamiseks kriminaalasja, kuid ei leidnud nende olemasolu kohta tõendeid.

Uurimise käigus selgus aga hoopis, et Krossi ennast väidetava kallaletungi ajal Stroomi ranna pargis ei olnudki.

Krossi ei olnud näha turvakaamerate salvestistel. Lisaks ei kinnitanud naise rannas viibimist tema mobiiltelefoni asukohaandmed.

Politsei alustas kriminaaluurimist hoopis Krossi suhtes, esitades talle kahtlustuse valeütluste andmises.

Mary Kross ennast süüdi ei tunnistanud. Ta kasutas õigust vaikida ega selgitanud, mis sel päeval tegelikult toimus ja miks ta politseile valetas.

Prokuratuur andis Krossi kohtu alla. Valeütluste andmises süüdimõistmisel oodanuks teda kas rahaline karistus või kuni kolm aastat vanglat.

Ringkonnaprokurör Ülle Jaanhold taotles 31. oktoobril avaliku huvi puudumisel ameeriklanna Mary Krossi kriminaalasja oportuniteediga lõpetamist.

Taotlust toetasid nii Krossi kaitsja kui kohus.

Kommentaarid (25)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles