Allar Jõks keelas ära «Kuuuurija» videomaterjali, milles otsiti vastuseid, miks lasti vanainimesel haiglas elusalt mädaneda (6)

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost / Kuuurija / Kanal 2

Tänane «Kuuuurija» kajastas ühe Tallinna tervishoiuasutusega seotud lugu, mille keskmes oli vana inimese enneaegne surm. Väidetavalt oli hooletuse tõttu lastud vanaproual elusast peast mädanema minna ja see lõppes tema surmaga. 

Vanaproua oli hooldusel Põhja-Eesti Taastusravikeskuses ja tema olukord paranes, kuni juulis seisund halvenes oluliselt. Naine sattus Tallinnas Hiiu Ravikeskusesse augustis, kus ta 25. septembril suri.

Perekond ei olnud teadlik emal tekkinud lamatistest. Viimastel nädalatel naise olukord halvenes. Iga kord kui pere naist külastas, nappis ema seisundi kohta infot. Mitte keegi haigla personalist ei maininud, et emal on sedavõrd raskes järgus lamatised. Naisel oli nekroos, millest lapsed ei oleks teada saanud, kui nad ei oleks olnud kohal, kui emal mähkmeid vahetati.

Meeleheitel vanaproua tütred võtsid ühendust «Kuuuurija» saatega. Naised kahetsevad, et viisid ema Hiiu Ravikeskusesse. Nad loodavad, et raviuuringute ekspertkomisjon teeb nende ema juhtumiga tööd.

«Kuuuurija» palus Hiiu Ravikeskuselt kommentaari, aga sellest loobuti.

Üks vanaproua tütardest otsustas minna raviasutuse juhtidega rääkima, et teada saada, miks lasti emal haiglas elusalt mädaneda, aga videomaterjali sellest tänases «Kuuuurijas» näidata ei olnud võimalik.

Materjali keelas ära Hiiu Ravikeskuse esindaja Allar Jõks, kes viitas isikuandmete kaitse seadusele ja kuni 20 000 000 euro suuruse rahatrahvi või kahjuhüvitise väljamõistmiseks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles